Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

470 alkotás Budapestről az Őszi Tárlatra

Hódmezővásárhely - Két teherautó is zsúfolásig megtelt hétfőn Budapesten, a Műcsarnoknál, ahol a jubileumi, 60. Vásárhelyi Őszi Tárlatra, a legrégebbi múltra visszatekintő kortárs művészeti seregszemlére adhatták be alkotásaikat a művészek.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

A Tornyai János Múzeum munkatársai a fővárosban 470 alkotást gyűjtöttek be, így már csak a művek számából kalkulálható: nehéz dolga lesz a válogatáskor az augusztus elején összeülő szakmai zsűrinek.

A Vásárhelyi Őszi Tárlat egyediségét töretlen hagyománya, folyamatossága, magas szakmai színvonala, valamint az adja, hogy valamennyi képzőművészeti ág képviselteti magát az 1954 óta, minden év október első vasárnapján nyíló kiállításon. Tudni kell még: a Vásárhelyi Őszi Tárlat alapításának évétől meghívásos kiállításként működik, de a szervezők szabadon beadott alkotásokat is fogadnak. Az elmúlt héten megtörtént a pályaművek begyűjtése, az elkövetkező napokban a szakemberek az alkotásokat előkészítik a zsűrizésre. A nagyszámú pályamunka miatt a kiállítás anyagát minden évben szakmai zsűri válogatja; a tizenkét tagú testület augusztus 5-én és 6-án ül össze, hogy döntsön a jubileumi tárlat kollekciójáról, a Tornyai-plakettes személyéről, a további díjakról és munkajutalmakról, valamint a fiatal művészeket támogató ösztöndíjról.

A 60. Vásárhelyi Őszi Tárlat október 6-án, vasárnap 12 órakor nyílik, és a közönség december 8-áig tekintheti meg Hódmezővásárhelyen, az Alföldi Galériában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskolából lopott

Műszaki cikkeket lopott egy mindszenti iskolából F. László, akit elfogtak a rendőrök. Tovább olvasom