Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

47 kilós tök a kertben

Székkutas - Idehaza óriásnak számító, 47 kilós takarmánytök termett Székkutason, Daraki Zoltánék Németh László utcai házának konyhakertjében.
A roppant méretű tököt a család napok óta talicskában tolja ki a ház elé az utcára, hogy némi vidámságot csaljon az arra járók arcára.
A kertben még számos tök termett, de azok 30 kilós súlya meg sem közelíti a 47 kilóra hízottét, amelyet különösképpen nem gondoztak, öntözgettek. A székkutasi óriás azonban parányi a világcsúcstartó, 643 kilóshoz képest, amely tavaly egy amerikai farmer földjén termett.

Patrik, Darakiék keresztfia a veteményesben termett óriással és egy átlagos tökkel. Fotó: Veréb Simon
Patrik, Darakiék keresztfia a veteményesben termett óriással és egy átlagos tökkel.
Fotó: Veréb Simon

– A miénk a helyi gazdaboltban vásárolt közönséges vetőmagból kelt. Csak akkor locsoltuk, amikor az a földbe került – tudtuk meg Daraki Zoltánnétól.

Az óriást egyébként odahaza le sem tudták mérni, autóval kellett elfuvarozniuk a legközelebbi mázsához.

Darakiék napokig nem is igazán tudták, hogy mit kezdjenek majd vele, ha már nem lesz újdonság a látványa. Most úgy gondolják, megsütik, és darabokra szeletelve ismét az utcára kerül, hogy az arra járók megkóstolhassák a székkutasi óriás terményt.

Olvasóink írták

  • 1. efje 2010. szeptember 01. 23:13
    „Tavaly egy angol néni kertjében termett egy gigatök. Azt mondta hogy sörrel is locsolta.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészült Ádám MRI-je

Az Euromedic felajánlásának köszönhetően elvégezték Arnold Ádámon azt az MRI-vizsgálatot, amelyet a szülők már olyan régen szerettek volna. Tovább olvasom