Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

500 millió forint lenne a Kossuth felújítása

Hódmezővásárhely - Több lakossági fórumon felmerült az utóbbi hónapokban Hódmezővásárhelyen, hogy milyen sors vár az egykori vásárhelyi Kossuth Zsuzsanna szakközépiskola épületére.
A Kaszap és a Tóalj utcánál található ingatlant 2008-ban ürítették ki. Annak idején a tantestület kereste meg az önkormányzatot, hogy az oktatási rendszer átszervezésével másik épületbe szeretnének költözni. A mintegy 200 kis tetőablak és a lapos tető szigetelése miatt több helyen is beázott az iskola. Az épület falaival, fűtésével is voltak problémák. A Kossuth kapcsán az a hír járta, hogy az épület azbesztet tartalmaz, ezt azonban a műszaki felmérések nem erősítették meg. Végül az iskolát az Árpád utcára, egy felújított épületbe – amely korábban is oktatási intézmény volt – költöztették. Jelenleg Gregus Máté a neve.

A Kossuth épületével egyébként már a kezdetektől fogva sok probléma volt. A tartóoszlopok és a gerendák több ponton eltávolodtak egymástól, félő volt, hogy a tető megroggyan. A nyolcvanas években javítani is kellett.

– A műszaki szakértői felmérések szerint egy esetleges felújításnál az épület egyes részeit szinte teljesen ki kellene cserélni – mondta Göbl Vilmos, az önkormányzat sajtóreferense. – Csak a tetőcsere több mint 100 millió forintba kerülne. A villamoshálózatra és az épületgépészetre további 80-80 millió forint kellene költeni. A nyílászárók, ajtók jelentős részeit is cserélni kellene, ahogyan az épület belső burkolatát is. Göbl hozzátette: még nem döntött a városi közgyűlés az épület hasznosításáról, de kétséges, hogy mintegy 450 millióból érdemes lenne-e felújítani. Plusz az épület szerkezete felett is eljárt az idő, ami további költségeket emésztene fel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szánkózódomb lesz a szeméttelep helyén

Hamarosan begyógyulnak a tájsebek Székkutason. A település két bezárt szeméttelepén jelenleg is munkagépek dolgoznak. Tovább olvasom