Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

50 éve érettségiztek

Hódmezővásárhely - Szombaton délelőtt rendezte a vásárhelyi HISZK Eötvös székhelyintézményben 50 éves érettségi találkozóját az egykori Közgazdasági Technikum 1962-ben maturált évfolyama.

Az egykori diáktársak közül tizenöt hölgy és három férfi tisztelte meg a Nagyillés Mihály egykori igazgató és tiszteletbeli osztályfőnök vezette osztályfőnöki órát, melyen mindenki beszámolta legutóbbi találkozó óta vele történtekről.

A 62-es évfolyam tagjai mostantól évente egyszer visszaülnek az iskolapadba. Fotó: DM/DV
A '62-es évfolyam tagjai mostantól évente egyszer visszaülnek az iskolapadba. Fotó: DM/DV

– Ahogy utólag emlékszem, nagyon jó volt az osztályközösség, igaz barátság fűzött össze bennünket – idézte fel emlékeit Endrődi Andrásné a találkozó szervezője. – 10-12-en sajnos már nem tudtak eljönni, ahogy egykori osztályfőnökünk, Kis Piroska is már csak az égi katedrán foglal helyet. Persze azért mi nem voltunk olyan nagyon jó gyerekek, hiszen az érettségikor bizony kiloptuk a tételeket, hiába volt nagy a szigor. S a mi osztályunknak szalagavató bálja sem lehetett. Annak idején ezzel büntettek bennünket azért, mert télidőben nem mentünk ki gyapotot szedni a határba – tette hozzá.

A '62-es évfolyam tagjai akik eddig ötévenként találkoztak, ettől kezdve évente egyszer visszaülnek az iskolapadba, hogy újra felidézzék közös emlékeiket.

Olvasóink írták

  • 1. high 2012. május 20. 10:25
    „Igen ők még visszaülhettek az egykori iskolapadba, több iskolában ezt már nem tehetik meg csak idegen helyre szervezhetik az osztálytalálkozót.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elbúcsúztak Vásárhelytől az amerikai önkéntesek

Kilenc év után a napokban az amerikai Global Volunteers önkéntesei is elbúcsúztak Vásárhelytől. Tovább olvasom