Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 18°C Még több cikk.

50 millióból piac épül Mártélyon

Mártély - Várhatóan még az idén átadják a közel 50 millió forintból épülő új piacot Mártélyon. A beruházássál a helyiek mellett a turistákat és az üdülőtulajdonosokat is kiszolgálják.
– Az a tapasztalat, hogy a holtághoz érkező turisták a multiknál vásárolják meg a számukra szükséges alapanyagokat, a zöldségeket, a gyümölcsöket, a húsokat. Az új piaccal nekik is kedveznénk, s arra próbáljuk majd rászoktatni őket, hogy helyben, a helyiektől szerezzék be ezeket – mondta Nagy Andrásné, a Mártélyi Vendégváró Közhasznú Egyesület elnöke. Hozzátette: az üdülőtulajdonosok szintén más városokból szerzik be a víkendházuk feldíszítéséhez használt virágokat, s ezt is szeretnénk megváltoztatni, hiszen helyben is vannak olyanok, akiktől megvásárolhatják ezeket.

A Fő utcán épülő piac mindenki számára elérhető lesz. – A helypénzről még nem döntöttünk, de valamennyit szednünk kell majd, hiszen csak úgy tudjuk fenntartani a piacot. A nyitvatartási idő sincs még meg – fogalmazott az elnök. A település új polgármestere, Borsos József szerint olyan tervvel kell előállni, ami mindenkinek jó. Mivel Hódmezővásárhelyen és Mindszenten is remek piac van, így közösen kell kitalálni a megfelelő időpontot – véli a falu első embere.

A piac kialakítására a Vendégváró Egyesület Leader-pályázaton nyert forrást. A szociális helyiség, illetve a mögötte található nyitott árusítótér már kész, a belső munkálatok, a vízelvezetés és a járda kialakítása még hátravan.

Nagy Andrásnétől megtudtuk, az új piac területe alkalmas lesz rendezvények lebonyolítására. Tervezik, hogy az egészségügyi szűrővizsgálatokat ideköltöztetik, de a véradást is itt szerveznék meg. A polgármester reméli, hogy a karácsonyi vásárt már az új piacon tudják megtartani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szélesítik a 47-est

Útszűkületre, sebesség- és forgalomkorlátozásra számíthatnak azok, akik a 47-es főúton közlekednek mostanában Kakasszék és Székkutas között. Tovább olvasom