Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

50 milliós felújítás Szikáncson

Szikáncs - Már jövőre felújíthatják a Vásárhelytől 10 kilométerre fekvő, két éve nem működő szikáncsi általános iskolát, ahol olyan szolgáltatásokat érhetnek majd el a kistelepülésen és a környező tanyavilágban élők, amelyekért most még a városba kell utazniuk.
Integrált közösségi szolgáltató teret szeretne kialakítani a szikáncsi általános iskola épületében a vásárhelyi önkormányzat. A várostól 10 kilométerre fekvő, 600 lelkes kistelepülés részönkormányzata ma is használja az ötvenes években épült, de már felújításra szoruló iskolaépületet.

– A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumhoz a hónap végéig kell benyújtani a pályázatunkat, amelynek célja, hogy a városban könnyen elérhető szolgáltatásokat kivigyük a kistelepülésre. Integrált közösségi szolgáltató tér címet elsősorban a hátrányos helyzetű, ötezer lélekszám alatti települések nyerhetnek, de azok a városok is, amelyek lakosságának legalább 2 százaléka él külterületen. Vásárhelyen ez az arány több mint 8 százalék. Az iskolát pályázati pénzből újítanák fel. Az elnyerhető 200 ezer euró (50 millió forint) nemcsak az iskolaépület rekonstrukcióját biztosítaná, hanem annak funkciója is megváltozna – mondta Benkő Zsolt. A külterületi települési képviselő hozzátette: a kistelepülésen és a környező tanyavilágban élők számára valamennyi olyan szolgáltatás elérhető lesz, amelyért eddig be kellett utazniuk Vásárhelyre.

A szikáncsi iskolában 2006 óta nincs tanítás. Fotó: Tésik Attila
A szikáncsi iskolában 2006 óta nincs tanítás.
Fotó: Tésik Attila

– A pályázható összeg az épület kétharmadának felújítására, az ide telepített szolgáltatások működésére, s három esztendeig a fenntartási költségekre is elegendő lenne – mondta a képviselő. Az integrált közösségi szolgáltató tér címet az idén megkaphatják, míg az épület átalakítása akár már jövőre megkezdődhet.

Olvasóink írták

  • 2. elszármazott 2008. szeptember 24. 11:38
    „Végre valami jó! Ez igazán jó ötlet,legalább nem az enyészeté lesz az épület.Nagyon sok szikáncsi örülne,ha nem kellene a városba utazni pl.az ügyfélszolgálatokra.Talán helyet kap(hatna)egy normális orvosirendelő,normális(abb)rendelési idővel?!”
  • 1. Írástudatlan. 2008. szeptember 24. 09:31
    „Na végre!Ezt az ötletet életszerűnek tartom!Ha megvalósúlna.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aláírásgyűjtést indít Vásárhelyen a Tiszta Lap

Hódmezővásárhely - A Tiszta Lap Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület csatlakozott ahhoz a… Tovább olvasom