Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

50 milliót spórol Vásárhely a képviselői tiszteletdíjakon

Hódmezővásárhely - Úgy tűnik, elsősorban az alapítványok a vesztesei a tiszteletdíj drasztikus csökkentésének Vásárhelyen – legalábbis ez derült ki körkérdésünkből, amelyet önkormányzati képviselőknek tettünk fel. Vásárhely évi 50 millió forintot spórol meg a képviselői tiszteletdíj-csökkentéssel.
A polgármesterre és alpolgármesterekre a csökkentés nem vonatkozik, mert ők illetményükről nem mondhatnak le, a jótékonykodást viszont semmi nem tiltja, így ők élnek ezzel a lehetőséggel. Példátlan tiszteletdíj-csökkentés miatt került az országos figyelem középpontjába Vásárhely az elmúlt hetekben. Megírtuk: az önkormányzati képviselők decembertől – függetlenül bizottsági tagságuktól és elnökségüktől, illetve tanácsnoki munkájuktól – bruttó 50 ezer forintot kapnak a városért végzett munkájukért havonta. Korábban az átlag bruttó 161 ezer forint volt, de természetesen akadnak olyan képviselők is, akik ennél jóval többet vagy éppen kevesebbet kerestek.

Utóbbiak közé tartozik a munkáspárti Havránek Ferenc, akinek a tiszteletdíja eddig bruttó 110 ezer forint körül volt, nettó 67 ezer forintot kapott. Ebből azonban 1996 óta egyetlen fillér sem landolt a zsebében, miután a Támogatott Tanulás Felsőfokon Hódmezővásárhely nevű alapítványába fizet be minden forintot. Így most a közhasznú szervezet érzi majd meg a tiszteletdíj-csökkenést, amelyet Havránek szavai szerint természetesen támogatott, ugyanakkor tudta, hogy ez őt nem magánemberként érinti.

Bacsa Pál, Hernádi Gyula, Molnárné Kecskeméti Rita, Grezsa István, Rárósi Imre és Kószó Péter. Ebben az ügyben vita nélkül döntöttek. Fotó: Tésik Attila
Bacsa Pál, Hernádi Gyula, Molnárné Kecskeméti Rita, Grezsa István, Rárósi Imre és Kószó Péter. Ebben az ügyben vita nélkül döntöttek. Fotó: Tésik Attila

A fideszes Havasi Katalin, aki bizottsági elnökként és tagként, frakcióvezetőként és tanácsnokként nettó 103 ezer forintot vett fel eddig, mostantól ő is körülbelül 30 ezret fog kapni. Kérdésünkre elmondta, ez a fajta szolidaritás az, amit egy képviselőnek vállalnia kell, amikor a városában élők nehéz helyzetben vannak. Eddig a tiszteletdíjából több egyesületet támogatott, mostantól a gyermekorvosi fizetéséből igyekszik jótékony célokra áldozni. A szintén fideszes Molnárné Kecskeméti Rita nettó fizetése 101 és 137 ezer forint között volt (adózástól függően) eddig, tehát ő is kevesebb mint a harmadát fogja kapni ezután. A képviselő elmondta: ő is rendszeresen adakozik, nemrégiben adott a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítványnak 1 millió forintot, és szinte hetente támogat óvodákat, iskolákat, egyesületeket. Molnárné úgy látja, nem annyira a képviselők, inkább a különböző civilszervezetek érzik majd meg a tiszteletdíj csökkentését.

Nem volt vita

Bár a tiszteletdíj csökkentéséről zárt ajtók mögött tárgyaltak a képviselők, és csak a szavazás volt nyilvános, Lázár János lapunknak elmondta: a kérdésről nem volt vita. A döntést megelőzte egy egyeztetés, és minden politikai csoport elfogadta a városnak évente 50 milliót megspóroló önmegtartóztatás szükségességét.
A rendelkezés nem érinti viszont a polgármestert és az alpolgármestereket, ők ugyanis főállásúként gyakorlatilag munkabérért dolgoznak, arról pedig a törvény szerint nem lehet lemondani. Lázár János polgármester fél éve a bruttó 590 ezer forintos fizetésének 60-70 százalékát nem a saját számlájára, hanem egy diákokat támogató alapítványnak utaltatja. Azt is megtudtuk, hogy fizetése éppen csak eléri a törvényi minimumot. Többet kell kapnia, mint az alpolgármestereknek, és ezt úgy oldották meg, hogy helyettesei a köztisztviselői illetményalap 14-szeresét, ő pedig a 14,1-szeresét kapja papíron. A nettó összeg 360 ezer forint körül van. Nagyjából ennyi jár tehát Kószó Péter és Almási István alpolgármesternek is. Előbbitől megtudtuk, hogy a pénzből a Johannita Segítő Szolgálatot, a battonyai gyerekeket, az árvízkárosultakat rendszeresen támogatja, jövőre pedig egy havi teljes jövedelmét felajánlja, hogy abból a leendő élményfürdőbe szóló 1100 forintos támogató jegyeket vásároljanak, és azokat a külterületi, rászoruló kicsik közt osszák szét. Almási pedig a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítványnak körülbelül 1,5 millió forintot utalt át az elmúlt időszakban, más egyesületeket pedig kisebb összegekkel, alkalmanként támogat.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. Sziti 2008. december 20. 22:50
  „Tisztelt Vásárhelyi fórumozók.
  Én most látogattam először az önök oldalára. Én Csongrádi vagyok és azt hittem, hogy itt minden oké. Látom azért itt sem minden fenékig tejföl. Azért a képviselőik mégiscsak lemondtak a tiszteletdíjuk jelentős részéről.
  Én nem bántanám őket.”
 • 25. Én2 2008. december 14. 10:12
  „Az nrm érdekli a város vezetését, hogy Te éhezel!, csak ők dőzsöljenek.”
 • 24. eperjesigyorgyne 2008. december 12. 16:52
  „(moderálva - a szerk.) minunal bert mikor emelik a szenyviztelepen.igy is éhezúnk.”
 • 23. Én2 2008. december 11. 11:03
  „írástudatlan- csak annyit, hogy az előljáród NEM volt katona!.Én nem úgy vettem ki a z írásodból, hogy halálát kívánnád lj-nak , hanem aggódásodat olvastam ki soraidból.”
 • 22. efje 2008. december 11. 11:00
  „A pofátlan top 12? Íme a költségtérítésben úttörő politikusok listája!

  Blikk
  2008-12-10 09:12


  Közzétette a Blikk azoknak a politikusoknak a névsorát, akik 2002 és 2006 között a legtöbb költségtérítést vették föl. A napilap információiból összeállított lista első 12 helyén túlnyomórészt MSZP-s politikusok szerepelnek.

  hirdetés

  Négy év alatt 18,214 millió forintot vett fel Dr. Lázár János, a Fidesz képviselője, ezzel ő vezeti a költségtérítési listát.

  A lista további 11 szereplője forintra ugyanannyi költségtérítést vett fel 2002 és 2006 között.

  Fejenként 18.158.700 forint jutott az adófizetőktől Csontos János, Dr. Karsai József, Kránitz László, Nyakó István, Dr. Simon Gábor, Szitka Péter, Vadász István és Varga László szocialista politikusoknak. Ugyanennyit kapott Horváthné Stukics Erzsébet, Dr. Gyimesi Endre József, valamint Pichler Imre László, fideszes politikusok.

  A közönséges, adófizető halandó számára azonban a legvérlázítóbb történet Nyakó István MSZP-szóvivő és felesége, Nagy Nóra papír- és adómentes juttatása lehet, ami fejenként 18,158 millió forintra rúgott négy év alatt a Magyar Hírlap információi szerint. A pár 2003-ban kelt egybe, a jelek szerint mégsem egy lakásban éltek, hiszen fejenként havi 90 ezer forint szállásdíjtérítést vettek igénybe, közlekedésre pedig fejenként havi 288 ezer forintot kaptak. Ennyi benzinköltségből akár naponta oda-vissza elautózhattak borsodi választási körzetükbe.

  Az MSZP szóvivője így kommentálta az értesüléseket: "Minden egyes adat nyilvános, szerepel a bevallásomban, csakúgy, mint a feleségemében. ... (Nagy Nórával) lakást közösen bérelünk, de miután megszületett a fiunk, nyilván egy nagyobbat, mint amekkora egy embernek szükséges. Tény, hogy nem utaztam el az utolsó fillérig az utazásiköltség-térítést, bár 83 kistelepülésen végzem képviselői tevékenységemet. Tudom, hogy ez a vita nyerhetetlen a részemről. Vittem már el néhány balhét, vélhetően ezen is túl leszek valahogy."

  Veres János pénzügyminiszter felesége, Szabó Éva szintén szocialista képviselő. Ő 336 ezer forintot kap havonta utazási költségeire. Férje utazási költségeit a minisztérium állja. "A szállásköltség-térítésre nem tartottam igényt. A költségtérítési átalányt azonban felveszem - mondta Szabó Éva. Utóbbit az magyarázza, hogy nem tudjuk a hazautazást összeegyeztetni a férjemmel. Én megyei listán kerültem a parlamentbe, ami külön feladatokkal és külön költségekkel is jár."”
 • 21. Írástudatlan-Tdi. 2008. december 11. 10:27
  „FŰZFAVESSZŐ! Szerintem meg maga egy beteg ember! Honnét veszi azt ön hogy én Lázár halálát kívánom? Én a hozzászólásomat csak is feltételes módban írtam! Mert nagyon sok a vadászbaleset nem így van? Vagy magaszerint Lázáron nem fog a golyó? Igaz hogy nagyon de nagyon nem szeretem de odáig még nem sülyettem hogy a halálát kívánjam! Mi hasznom lenne belőlle? Lenne helyette más ugyanolyan pólgármester! Vagy valaha is valamelyik hozzászólásomban tettem vólna olyan kijelentést hogy haljon meg Lázár? Ha igen akkor keresse elő és mutassa meg nekem! Én állok elébe! Az hogy maga másként értelmezte a cikkemet arról én nem tehetek! De én egy picúrka utalást sem tettem Lázár halálára. Felőllem elélhet kúrva hosszú ideig is csak ne ő legyen többé a pólgármester legalább is itt Vásárhelyen! De ez nem csak az én véleményem higgye el! Csak azt tudom javasólni hogy ólvassa el újra a cikkemet csak most feltételes módban. Akkor lehet hogy rájön tényleg nem Lázár haláláról írtam benne. Igaz felfogás kérdése is! De azt már megfigyeltem hogy ha reagált valamelyik hozzászólásomra azt kizárólag ellenségesen illetve gúnyolódásosan tette. De hát nincs mit tenni mert a fórumozókat nem válogathatja meg az ember!!!!”
 • 20. efje 2008. december 10. 22:10
  „Tisztelt idir! Köszönjük hogy jelenlétével megtisztelte varosunkat. Remélem elérte célját. Ha megkerhetnem beszeljen nemi konkrétumról is az ügy tisztán látása végett.
  Tisztelettel,
  efje”
 • 19. cs 2008. december 10. 19:40
  „Már az ókori görög demokráciában is járt tisztességes fizetés a poltikiai tisztségért. Nem véletlenül. Gondoljon bele mindenki miért is.”
 • 18. vadlab 2008. december 10. 17:12
  „1x azt is össze kéne mán számolni, ha az emlékponton a csicsás villanykörtéket kikapcsolnák, mennyit lehetne megtakaritani? Rengeteg villanykörte ég feleslegesen. Vélhetően nem 35-ös körték! Ezt számolta már valaki?”
 • 17. idir 2008. december 10. 17:06
  „A politikai korrupcio ellen az a jo megoldas,ha a kepviseloket ugy megfizetik,hogy ne erje meg csuszopenzert arulni a torvenyszegest.
  A gazdasagi problema megoldasanak elso lepcsoje az alkotmanyos tulajdonviszonyok rendezese,amit a varosi vezetes onhatalmulag,alkotmanyellenesen tett a varos munkaadoival es befektetoivel es adofizetoivel ,mert bunelkovetes nelkul jogellenesen buntetett. Mikor akarjak ezt rendezni vegre ,mert nem elevulo ugyekrol van szo ? Hamisitott kozhiteles adatokra jogallamot nem lehet epiteni,meg gazdasagilag sem,hogy nyugat elismerje szovetseges terrormentes partnernek.

  Kozerdeku hozzaszolas.

  Eloljaroban szeretnem megemliteni,hogy a varos vezeteseben a torvenyt kepviselo szemelyek azok, akik engedelyhez kotott hataskoru jogutodi felosseggel birnak az el nem evulo adossagok rendezeseben a teljes karokozas altali ertek kifizeteseig.
  Az Alkotmanyban vedett, elevulhetetlen dologi jog a tulajdonjog,mint ertek.
  A Kozgyules nem jogi vegzettsegu kepviseloi ezennel tudataban vannak,hogy bunreszesseget vallalnak fel abban,hogy masoknak a torvenyes es alkotmany altal vedett tulajdonjogat orgazdakent kezelik es szandekosan el akarjak sikkasztani. Befektetoket is visznek bunbe,mert masok torvenyes es jogos tulajdonat hamisitott adatokkal ,jogfolytonossagi igazolas nelkul,torvenyellenesen megszakitott tulajdonjoggal ,tehat nem hiteles tulajdonjoggal jatsszak at a befektetoknek.
  Regen jogellenesen ,az allam nevevel visszaelve tettek tonkre az orszag gazdasagat,igy ideztek elo gazdasagi nepirtasi allapotot es ugy gyilkoltak,hogy ezmiatt a teljes anyagi kirablas es jogfosztas miatt ezen kirekesztettek termeszetes elethosszat atlagosan 30 %-50%-al roviditettek meg. Termeszetes elethossznak barmi altal megroviditese,de masok altal tortenoen,az eroszakos gyilkossag. Ha teljes kirablassal parosul,akkor az rablogyilkossag. Az ilyen nepirtasi tisztogatas nemzetkozileg is uldozve van,mert a human emberiseg ellen elkovetett bun,amely nem evul el soha,mert meg a jogutodokat is terhel a karteritesnek a teljes osszegben kifejezheto resze.

  Hitelesseg: Olyan kezessegvallalas,amely kotelezettsegekkel jar pl.a karokozas eseten a teljes kar visszafizetese,stb.
  Az az adat a kozhiteles,amely a kozhitelesseg felteteleinek megfelel es ez bizonyithato is.
  Egy,az Alkotmany vedelme alatt allo adatot alkotmanyellenes kezelese es tartasa miatt ,az alkotmany erejenel fogva nem lehet elfogadni kozhitelesnek buntetes nelkul. Ha az adatkezelok a torvenyes jogfolytonossagi ellenorzest nem vegzik el,gondolok itt a jogi kepviselok altal okozott karokra,amikor nem kozhiteles adatot ellenorzes nelkul kovetkezetesen kozhitelesnek fogadnak el,ezaltal kart csinalva a torvenyes es jogos jogalanynak es kart csinalva annak is,akinek jogalap nelkul alkotmanyellenesen juttattak azt.
  Az ilyen erdekkepviselo nem jogi kepviselo.Engedelyhez kotott hataskoret alkotmanyellenes tevekenysegre hasznalja es ezzel megszunteti a jogallamisagot , felmondja Magyarorszag elismereset a fuggetlen orszagok elonyeinek elvezese teren, mivel ez az elony csak kotelezettsegek teljesitesekor (Human Right) ervenyes..
  Lerombolja a human igenyu nemzetek gazdasagat es biztonsagat is, mert terjeszti a gonoszsegot es a terrort.
  Az allamgepezet hamisitott adatokat ved,amire rendkivul jo pelda a karpotlas..
  Karpotlas: I.,II.. Mellek. a torveny hatalya
  A reszleges karpotlasi torveny: eloszor is a torveny hatalya ala azok az esetek tartoznak,amelyek a torveny I.szamu es II.szamu mellekleteben felsorolt torvenyeknek es rendeleteknek a hatalya ala tartozok voltak.
  Utalni szeretnek arra,hogy az akkori rendelet paragrafusokba fog lava sorolja fel azt,hogy milyen esetekben tilos kisajatitani (allami tulajdonba venni) az ingatlanokat.
  1.Eloszor is,tilos kisajatitani ugy,hogy a piaci ertek ne legyen kifizetve a tulajodnosoknak.
  Amennyiben nem tortenik meg a kifizetes,akkor az egyoldalu szerzodes az allam reszerol es igy semmisnek minosul.
  2.A kisajatitas nem azonos a birosagi vegzesben mellekbunteteskent kiszabott vagyonelkobzassal.
  A vagyonelkobzas egy olyan buntetes,amely ellenertek nelkul tortenik,altalaban az emberiseg ellen elkovetett bunokre kiszabott buntetes mellekbuntetese. Ilyen peldaul az allamellenes bun,amely minden esetben Alkotmanytagado is..

  Tehat a reszleges karpotlasi torveny mellekleteben szereplo 1952 .IV.Torv. Hatalya ala tartozo kisajatitas kartalanitas mellett kellett,hogy tortenjen.(10 & tartalmazza) Ha kartalanitas nincs,akkor nem jogeros a kisajatitas. Azok,akik a torveny hatalya ala estek es a kartalanitas jogerore emelkedett, mert a piaci arnak megfelelo karteritest felvettek,azokra vonatkozott csupan a reszleges kartalanitas az akkor eroszakos kisajatitas miatt,meg ha az ellenerteket felvettek is most 1990-ben,karpotlaskent fajdalomdijban reszesultek.
  De azok a csaladok,akiknak az akkori jogellenes kisajatitas ,nem jogerore emelkedett kisajatitas ,vagyis akkor nem fizettek ki a kisajatitas ellenerteket ,azok nem tartoznak a reszleges karpotlasi torveny hatalya ala,mivel nem is tartoztak a torveny szerint a mellekletben felsorolt torveny hatalya ala sem,mert a torveny hatalya ellenertek fizetese mellett volt csak jogugylet.
  Az adohatosag egyoldaluan hozott adoemelese kirekeszto jellege pl. 1 eves adoemeles altali ado koveteles magasabb volt,mint az ingatlannak a teljes berendezesevel egyuttes eteke.Pl.10 ezer forint erteku hazra egy ev alatt kivetettek vagyondezsmat,15-ezer Forintot.Megjegyzem,most is ugyanezt kellene tenni,mert ami egyszer jart ,az most is ugyanigy kell,hogy jarjon,mert a tulajdonok kozott az alkotmany nem tesz kulonbseget..Kivetette a varos,pedig a Parisi egyezmeny kulon kihangsulyozta a beke elleneben,hogy nem lehet a polgari lakossagra a terrorista haboru koltsegeit raterhelni.A vagyondezsma jellegu adoszedes 1945 utan mar nem volt hatalyban,es kulonben is nem az utolagos anomalies a torvenyes hivatkozas a kisajatitasra.

  En annak a vasarhelyi kozgyulesnek akarok segiteni,akik az alkotmanyos nyilt parancsot elfogadjak es kovetkezetesen betartjak az elevulhetetlen(orok ervenyu) human igenyeket tartalmazo terrormentes,human emberi egyuttelest bizonyito ,nemzetkozileg elfogadott human jogokat es kotelezettsegeket,amelyek a human fejlodes osszefuggo egyseget jelentik. A human ertelmi szeretet egyenlo azzal,hogy ugy szeretjuk embertarsainkat,hogy megadjuk es vedjuk a szabad akaratukbol a barmit valaszthato jogukat bizonyito valasztasukat.A valasztas egy olyan bizonyito teny,amely kezessegunk cselekedetunk altal akaratunknak a mindenhato es orokkevalo human akarat alkalmazasa ,amely egyszeruen megertheto a karokozo es karosult viszonyabol.A karokozo az,aki masoknak a joga it es a jogtol elvalaszthatatlan kotelezettsegeit nem vedi.A karosult az,akinek az alkotmany elevulhetetlen jogaiban ertekben kifejezheto hianyt okoz a karokozo.Mivel el nem evulo adossagot bizonyit onmagara a karokozo.A karokozo jogalany es a karosult jogalany szemely nevesitese a jogelod es jogutod viszonyaban erdemi valtozast nem jelent . A torvenyes jogfolytonossag az egyenlo a tulajodnjog elevulhetetlensegenek nemzetkozileg is elfogadott parancsaval.A torvenyes jogfolytonossagot barkire vagy barmire hivatkozva torvenyellenesen megszakitani,felfuggeszteni nem lehet buntetes nelkul.
  Kozhiteles
  A jogszabalyokra valo hivatkozas szakember reszerol csak ellenorzott jogfolytonos hatalyos torvenyes alapadatokra ervenyes.
  Hozzaszolasom elkuldtem meg Gyurcsan Ferenc,Lazar Janos es a Kozossegi meghallgatas cimekre.Talan talal a hozzaszolas nyitott fuleket.Az alkotmanybol tovabbra sem engedek.
  Udvozlettel: idir”
 • 16. surjana 2008. december 10. 14:39
  „Kedves Szögi Andrea! Szomorú vagyok, hogy Ön-től és más kollégáitól is állandóan azt olvasom cikkeikben, hogy MEGÍRTUK! Persze, hogy megírták, de a legtöbbször semmi hír sincs a cikkben. Az kimarad. Felejtsék már el azt a MEGÍRTUK-ot! Másképpen is az olvasó tudtára lehet azt adni, hogy ezzel a témával már foglalkoztak!!”
 • 15. FűzfaVessző 2008. december 10. 13:32
  „Írástudatlan-Tdi!
  Ön egy beteg ember.
  Ezzel a hozzászólásával minden eddiginél alacsonyabb szintre ment.Valakinek a haláláért szurkolni,azt kívánni
  a legenyhébben szólva is erkölcstelen dolog. Az Ön esetében persze erkölcsről beszélni barokkos túlzás.
  Lehet valakit nem szeretni,valakire haragudni de a halálát kívánni és ezt még le is írni ez már nihilizmus.
  F.V.”
 • 14. Írástudatlan-Tdi. 2008. december 10. 12:29
  „Nahát vadászni jár városunk szemefénye? Puskát mertek adni a kezébe? Remélem hogy egyszercsak tőrténni fog megint egy vadászbaleset! Városunk szemefényét majd jól vaddisznónak nézi valamelyik hülye vadásztársa és jól lepuffantja! Aztán lehet majd alapítványt nyitni a díszsírhellyének. Nem tudom hogy az a félnótás vólt egyáltalán katona?”
 • 13. Én2 2008. december 10. 12:20
  „aranka2- nagyon jól látod a helyzetet- ez amit lj-sék csináltak (és felfújták mint egy nagy tettet) kizárólag kampányfogás semmi más. Nesze semmi fogd meg jól, megszerzik ők ezt a kis pénzt máshol .Igen igazi megszorítások kellenének és a pralamentbe lehetne sokat spórolni meg itt a városban is , minek ennyi autó a polg. hiv-nak különösen lj-nak. A terepjáróval vadászni megy , hisz annélkül biztosan nem lehet vadászni. Valamelyik hétvégén Földeákon vadásztak és egy bekötő úton a terepjáró felborult. Nem gond majd veszünk újat. Kellene csökkenteni a gk. költségeket, le lehetne azt az autót tenni (ami nem saját) pénteken délután és hétfő reggel munkába állni vele. Hétvégén ne használnák ide tartoznak a vállalat vezetői is. Sok pénz megmaradna csak ebből.”
 • 12. aranka2 2008. december 10. 11:58
  „Tipikus parsztvakítás, hiszen a város költségvetésében az az 50 millió meg sem klátszik, ráadásul az eddig sem a képviselők zsebébe ment, hanem alapítványokhoz.
  Higgyem el, hogy képviselőink majnem ingyér´ dógoznak?
  Ami meg a nagyfene spórolást illeti: mi is van a milliárdos és felesleges strandbővítéssel?
  Mennyit is hoz évente az Emlékpont, amiről (kevéssé) tisztelt polgármesterünk azt mondta, hogy működésével pénzt termel majd a városnak?
  Csonakos, a visszahívható kerületi képviselői rendszer semmi máshoz, kizárólag káoszhoz vezetne. Isten őriz!! (gondolj bele: létezik olyan képviselő, akivel szemben ne volna pár száz olyan ember, aki visszahívását kezdeményezné? - állandó választási kampányban élnénk!)”
 • 11. DMagóg 2008. december 10. 10:00
  „A pofátlan top 12? címen megjelent a költségtérítésben úttörő politikusok listája!

  Ki van az élen?”
 • 10. DMagóg 2008. december 10. 08:18
  „Ha mostantól ez megtakarítás lesz, akkor eddig pazarlás volt. Ennyivel kevesebbet pazarolunk el. A civil szervezeteket az önkormányzat is támogat(hat)ja.”
 • 9. klj_54 2008. december 10. 07:40
  „A demagógia visszaütött!
  A fidesz szokásos meggondolatlan , de roppant népszerű lépése most az alapítványokon csapódik le.”
 • 8. szegedix 2008. december 10. 07:24
  „Szerintem eddig sem a helyi képviselőkkel volt gond, hanem az országgyűlési képviselőkkel. Átestünk a ló másik oldalára! ki hiszi el, hogy valaki ingyen dolgozik???? Majd korrumpálódik szépen! azt hiszem a normális egyensúlyt kellene megtalálni!”
 • 7. vadlab 2008. december 09. 22:42
  „csonakos- Igazad lehet! A régiósításszerintem igen nagy káosz lenne! Az egészségügyben 1x már megjátszották! Az szerinted jobb lett?”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az emelés után is Vásárhely marad a legolcsóbb

Hódmezővásárhely - A helyi járatú buszjegyek ára 15-20, a tanuló- és nyugdíjasbérletek ára 85, míg a felnőtt összvonalas bérlet ára 360 forinttal nőhet januártól Vásárhelyen. Tovább olvasom