Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

54 millióért eladó az Ofotért-üzlethelyiség

Ötvennégymillió forint: ennyi a kikiáltási ára a vásárhelyi Andrássy utca 5–7. alatti üzletnek. A 124 négyzetméter alapterületű helyiség önkormányzati tulajdonban van, és több mint negyven éve az Ofotért bérli. Az optikai termékeket forgalmazó cég is szeretné megvásárolni a helyet. A pályázatokat péntekig kellett benyújtani, a versenytárgyalás holnap lesz.
Az Ofotért több mint negyven esztendeje itt, az Andrássy utcában működik. Fotó: Tésik Attila
Több mint négy évtizede árusítanak szemüvegeket, egyéb optikai felszereléseket a vásárhelyi Andrássy utca 5–7. szám alatti üzletben. A Fotex-Ofotért Kft. a kezdetek óta bérleti díjat fizet a tulajdonosnak, vagyis az önkormányzatnak. A város most nyilvános versenytárgyalás keretében értékesíteni szeretné a 124 négyzetméter alapterületű belvárosi bolthelyiséget. A kikiáltási ár 45 millió forint plusz áfa, vagyis összesen 54 millió forint.

– Többen is érdeklődtek. A részvétel feltétele a kikiáltási ár vállalása, valamint 200 ezer forintnyi bánatpénz befizetése, amit a vesztes pályázó természetesen visszakap. A győztesnél pedig a vételárba beszámítjuk a letétbe helyezett bánatpénzt – tudtuk meg Makó Andrástól, az önkormányzat lakosságszolgálati irodájának vezetőjétől.

Arra azonban nem kaptunk választ – mert üzleti titok –, pontosan hányan és kik érdeklődtek, és hogy több mint negyvenesztendőnyi bérleti viszony után miért döntött úgy a város, hogy eladja az üzlethelyiséget.

Információnk szerint 2007 januárjában így is felmondják az Ofotért bérleti szerződését.

A versenytárgyalást november 14-én, kedden délelőtt tizenegy órakor tartják a polgármesteri hivatalban. Ekkor derül ki, jövőre ki költözhet be az Andrássy utca 5–7. szám alatti üzletbe. A versenykiírás nem köti ki, milyen tevékenységet folytathat az új tulajdonos.

– Természetesen mi is érdeklődünk az üzlethelyiség iránt. Mindenképpen szeretnénk a városban maradni. Ha nem az Andrássy utcában, akkor valahol máshol – nyilatkozta lapunknak Keresztúri Gábor, a Fotex-Ofotért Kft. vezérigazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrkézen az egyik mindszenti rabló

Forró nyomon, négy órán belül elfogta a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a csütörtökön… Tovább olvasom