Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

5 hét tábor 100 ezerért Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Gyermekei 5 hetes vakációs programjára 100 ezer forintot költ a vásárhelyi Nagyné Ibrányi Anita. Nem tehet mást, szabadsága véges, férje külföldön dolgozik, marad a tábor.
Több mint 100 ezer forintot költ a nyári szünidőben gyermekei táboroztatására a vásárhelyi Nagyné Ibrányi Anita. A 36 éves édesanyával és két fiával a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban találkoztunk, az ottani sporttáborba hozta csemetéit.

– A nagyszülők másik városban élnek, a férjem külföldön dolgozik, szabadságom véges, nem tudom senkire bízni Dávidot és Bálintot, marad a tábor – magyarázta Nagyné Ibrányi Anita, aki már rutinosan tudja, melyik programra érdemes beíratni a fiúkat. A nyári szünet első három hete 80 ezer forintjába került a Nagy családnak. A 11 éves Dávid és a 8 éves Bálint Vásárhelyen, a honvédségi táborban, valamint a Balatonon szintén katonai üdülőben töltötte az idejét, míg anyjuk dolgozott. A két és fél hónapos szünidőből 5 hetet töltenek táborban a Nagy gyerekek, akik nem bánják, hogy hetekig táborokba kell járniuk.

Foglalkozás a Bethlen Gábor gimnáziumban. A Nagy testvérek (előtérben) több hetet is eltöltenek a táborokban. Fotó: Tésik Attila
Foglalkozás a Bethlen Gábor gimnáziumban. A Nagy testvérek (előtérben) több
hetet is eltöltenek a táborokban. Fotó: Tésik Attila

– A kilencnapos úszótábor közel 12 ezer forint, az ötnapos sporttábor – ide a lányom és a fiam is ment – kedvezménnyel 15 ezer forint, a focitábor 10 ezer forint, az informatikatábor 13 ezer forint – sorolta egy másik anyuka, aki azt kérte, ne írjuk le a nevét. – 50 ezer forintba kerül a gyerekek vakációs programja. Nem akarom, hogy otthon egyedül üljenek, amíg dolgozunk, vagy éppen az utcán csellengjenek, inkább fizetek. Elárulta: nehéz megszervezni 8 éves fia és 13 éves lánya szünidei felügyeletét. A kilenc hétből hármat tudnak együtt tölteni.

Hiába szeretne 10 éves lánya több táborba is menni, havonta csak egyet tud finanszírozni – mondja a 35 éves Rácz Ferencné. – Az 5 napos kézilabdaprogramért 10 ezer forintot fizettem. Havi 30–40 ezret nem tudok kigazdálkodni. Amíg dolgozom, otthon marad a lányom és a 15 éves fiam is, ő nem is szeretne táborba menni. Többször hazacsörgök a munkából, hogy minden rendben van-e – mondta Ráczné, aki most egyedül neveli a gyermekeit, mert férje külföldön dolgozik.

Olvasóink írták

 • 2. dmdmdm 2009. július 13. 13:43
  „1.! Az átkosbeli ingyen napközit most fizeted vissza te is adók és járulékok formájában.”
 • 1. Én2 2009. július 09. 14:37
  „De ha nincs százezer ft. akkor mi van. Azért kegyetlen sok pénz.
  Az átkosba ingyen jártunk nyári napközibe. Melyik is volt a jobb?
  Ott is egész nap játszottunk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromhavi olvasnivaló ajándékba

Hódmezővásárhely - Annyira megszerette lapunkat a vásárhelyi Villeroy & Boch Magyarország Kft. első… Tovább olvasom