Délmagyar logó

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 24°C | 33°C Még több cikk.

6000 forintból öten jóllaktak

Hódmezővásárhely - Hatezer forintból egy öttagú család jóllakott tegnap a vásárhelyi Bandula vendéglőben, amely részt vett a Torkos Csütörtök nevű országos akcióban. Akadt azonban olyan étterem is, ahol déltájt alig volt forgalom, s csak este érkeztek meg a torkos vendégek.
Vásárhelyen is egyre népszerűbb a Torkos Csütörtök, vagyis az a nap, amikor az akcióban részt vevő éttermekben fél áron lehet fogyasztani. Tegnap kora délután felkerestük a Bandulát, ami a Bagolyvárhoz hasonlóan évek óta szerepel a „torkos" listán.

– Mivel egyre többen tudnak erről a lehetőségről, előre kell asztalt foglalni, hogy jusson hely. Az utcáról betérőket csak akkor sikerül leültetni, ha felszabadul egy-egy asztal – tudtuk meg Palócz Csaba üzletvezetőtől.

A vendégek a húsételeket, s ezen belül a különlegességeket részesítették előnyben. Számos adag frissen, roston sütött sertés-, szárnyas- és marhahúst szolgáltak fel. Keresett volt például a kétszemélyes tál is, amely hatféle ételt tartalmaz.

A Gulyás család tagjai is a ház specialitásait kóstolták meg. Fotó: Segesvári Csaba
A Gulyás család tagjai is a ház specialitásait kóstolták meg.
Fotó: Segesvári Csaba

Emellett olyanok is akadtak, akik bélszínt vagy libamájat rendeltek – teljes áron túl drága lett volna nekik. A 20 dekás bélszínt burgonyakörettel és mártással most 1900 forintért kóstolhatták meg a vendégek. A fokhagymás libamáj roston pedig kevesebb volt, mint 1600 forint.

– Tavaly is kipróbáltuk az akciót, s most újra itt vagyunk. Olyan ételeket választottunk, amelyeket otthon ritkán vagy egyáltalán nem eszünk – árulta el Gulyás József. A középkorú vásárhelyi férfi feleségével, lányával, fiával és annak barátnőjével érkezett a Bandulába. Kezdésnek tejfölös ragulevest választottak, amelyet úgy tálalnak, hogy a csuporszerű tányér tetejét sült tésztával fedik be.

Ezt követően került az asztalukra a már említett Bandula-tál, valamint a sonkával és sajttal töltött csirkemell, desszertnek pedig Gundel-, illetve erdei gyümölcsös palacsinta.

A Ligetben inkább este torkoskodtak

A Zrínyi utcai étteremben dél körül nem sokan voltak, elsősorban a menüsök ebédeltek. Délután öt órától azonban jelentősen megnőtt a forgalom. Többek között egy 100 fős társaságot is vendégül láttak, akik direkt az akció miatt foglaltattak helyet. A fél áron felszolgált ételek, italok mellé élőzenét is kaptak.

Olvasóink írták

  • 3. ankusz 2009. március 03. 10:06
    „BAGIRA14:Az még talán semmi....de az milyen már,hogy az Oliva saláta bár és gyros vagy mi a fene.....elvileg a gyrosról híres....na szóval 16 után mentünk oda,ami még nem olyan nagy szám,mert ilyenkor este nő a forgalom.Hát közölték velünk hogy gyros nincs!Mi van???Nincs gyros? :-D majdnem szétröhögtem az agyam...hogy lehet h nem készültek fel rá?tudták mi vár majd rájuk.Na ez tényleg nevetséges,így hát elmentünk a Hordóba gyrost enni,igaz nem féláron de ott legalább volt!!!”
  • 2. bagira14 2009. március 02. 15:40
    „Felháborítónak tartom, hogy 1 HÓNAPPAL (!!!) a Torkos Csütörtök előtt nem lehetett 2 főnek asztalt foglaltatni a Bandulába délután 5 utánra! Tavaly szóltak, hogy hamarabb foglaltassunk asztalt. Idén úgy gondoltam, hogy 1 hónappal előtte csak időben leszünk. Hát nagyot koppantam. Esetleg előző év decemberében jelentkezzen be az ember?! Nagy átverés az egész!”
  • 1. trixi11 2009. február 27. 16:28
    „Mi is a bandulában ettünk! Kiszolgálás és az ételek is * 5-ös!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhely: segély helyett munka

Hódmezővásárhely - Támogatja a város közfoglalkoztatási tervét a szociálpolitikai kerekasztal. A… Tovább olvasom