Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

60 milliót költenek a rendezvényekre

Hódmezővásárhely - Őszi Tárlat Picasso-kiállítással, államalapítási évforduló Miklósa Erikával – október végéig tizenhét nagyobb városi rendezvényt terveznek Vásárhelyen.
A programok közül a várható érdeklődés és a költségek szempontjából egyaránt kiemelkednek az említettek – az önkormányzat 50 milliót költ ezekre a rendezvényekre.

A legutóbbi közgyűlésen tárgyalták a vásárhelyi képviselők azt az előterjesztést, amely az október végéig tervezett városi rendezvényeket taglalja. Mint kiderült, összesen 17 jelentősebb program előkészületei zajlanak. A költségek összesen 60 millió forintra rúgnak, ezt a büdzsé előirányzatából fedezik. Az összeg legnagyobb részét, több mint ötvenmillió forintot a Picasso-kiállítás és az Őszi Tárlat, valamint az augusztus 20-a körüli programok viszik el.

A minden bizonnyal legnagyobb figyelemre számot tartó Picasso-tárlatot az őszi hetek keretében rendezik, a kiállítás és a hozzá kapcsolódó programok tervezett költsége 10 millió forint. Az 55. Őszi Tárlat ennél várhatóan többe, mintegy 13 millió forintba kerül, és mindkettő október 5-én nyílik. A Szent István-napi ünnepségek, koncertek összesen 28 millióba kerülnek, ebben benne van az augusztus 20-i tűzijáték, a Hooligans, Rúzsa Magdi, a Republic és Miklósa Erika koncertje is – a világhírű énekesnő 19-én este lép színpadra.

Rúzsa Magdi Hódmezővásárhelyen is énekelni fog. Fotó: DM/DV
Rúzsa Magdi Hódmezővásárhelyen is énekelni fog.
Fotó: DM/DV

Érdekesség, hogy a legolcsóbb rendezvényre érkezik majdnem a legtöbb fellépő: a július 19-i nemzetközi néptáncfesztiválra 150 táncost – észteket, szlovákokat és törököket – várnak, a program viszont csupán 105 ezer forintjába kerül a múzeumnak és a közművelődési központnak. A 200 éves Újváros megünneplésére másfél millió, Rapcsák András szobrának felavatására, az elszármazottak találkozójára és a katonazenekari fesztiválra pedig fél-fél milliót szán a város.

Olvasóink írták

  • 1. Ismeretlen 2008. június 23. 22:34
    „Melyik utcasarkon fogják avatni a szobrot? Hova teszik végül??? Erről miért nem írtak? Üdv,m ha már az ip cimem tudják :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őszi Tárlat és a Picasso: egyszerre Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Most már biztos, hogy Picasso kerámiáiból és linómetszeteiből nyílik kiállítás… Tovább olvasom