Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 5°C | 12°C Még több cikk.

619 ezer forintot kapott a mártélyi iskola

Mártély - A mártélyi iskola előtt tartott sajtótájékoztatón jelentette be Szél István, a kistérségi társulás elnökhelyettese: a vásárhelyi közgyűlés tagjai 619 ezer forinttal segítik az intézmény működését. Balogh Jánosné polgármester azt mondja: személyesen is megköszönte volna a támogatást, ha értesítik a tájékoztatóról.
619 ezer 600 forintot gyűjtöttek össze Vásárhelyen a mártélyi általános iskola javára – tudatta tegnap kora reggel a falu oktatási intézménye előtt tartott sajtótájékoztatón Szél István, a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás (HTKT) elnökhelyettese. Megírtuk: Szél István székkutasi polgármesteri fizetését (228 ezer forint), Benkő Zsolt és Hegedűs Zoltán (Fidesz) vásárhelyi képviselő 1 havi tiszteletdíját (70 ezer forint) ajánlotta fel az idei tanévtől ismét önkormányzati fenntartású iskolának. A vásárhelyi közgyűlés tagjait is erre ösztönözték.

Ismét elmondták azt is: a község polgármesterétől és a jegyzőjétől is elvárják az iskola támogatását. Kíváncsiak arra is: honnan teremti elő Mártély az intézmény működtetéséhez szükséges plusz 10 millió forintot – jegyezte meg a HTKT elnökhelyettese. Benkő Zsolt pedig azt kérte: tételesen számoljanak el, mire fordították a 620 ezret. A sajtótájékoztatón kiosztott lista szerint 1000 és 70 ezer forint közti összeggel támogatták a vásárhelyi képviselők a falu iskoláját. Az összeget még tegnap átutalták az intézmény számlájára.

– Köszönöm a felajánlást, személyesen is megtettem volna, ha értesülök a sajtótájékoztatóról – mondta Balogh Jánosné mártélyi polgármester. – Külön köszönöm Lázár János országgyűlési képviselőnknek az 50 ezer forintos támogatást. Természetesen én is hozzájárultam az iskola működéséhez. Azon túl, hogy ingyen tanítok, ami évi 320 ezres bérkiadást jelentene, 1 hónappal ezelőtt 120 ezret adtam – magyarázta Baloghné. Hozzátette: a normatíván felül kell a 10 millió forint, ami már nem is 10 millió, kevesebb. A költségcsökkentés miatt cserélik le például a gázkazánt, és a jótékonysági akciókat is azért szervezik, hogy zökkenőmentes legyen a működtetés.

Sajnálja, hogy nem találkozhatott Szél Istvánnal és Benkő Zsolttal – jegyezte meg Giliczéné Molnár Irén, a mártélyi iskola igazgatója. Ha tudta volna, hogy kimennek Mártélyra, szívesen megmutatta volna az intézményt, hogy lássák, mit és kiket támogatnak – tette hozzá az igazgató, aki szintén köszöni a segítséget.

Olvasóink írták

  • 2. f.bence 2011. október 13. 01:05
    „Minibusz: Igen! Ezt teljesen jól látod, mindig ez a lényeg. Bár "szép" a kezdeményezés, de ez a nagyságrendű összeg csak mézesmadzag. HMLH a megtorló. :/”
  • 1. Minibusz 2011. október 05. 11:20
    „Ebből a cikkből nekem az jött le, hogy a sajtótájékoztató miatt mindenkinek szóltak, csak pont a helyieknek nem.
    ez is egy módja, hogy valakit lejárassanak.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem terjedt el az iskolaköpeny

Hódmezővásárhely - Már varrják a Varga Tamás Általános Iskola elsőseinek a köpenyeket, miután… Tovább olvasom