Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

645 millió forintra pályázhatnak Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Új vezetőséggel és új helyen, immár a városházán működik a Vásárhelyi Vidék Jövőjéért Egyesület, amely most 645 milliós pályázati keret fölött rendelkezik.
A nemrégiben tartott tisztújítás eredményeképp Szél István eddigi alelnök lett a Vásárhelyi Vidék Jövőjéért Egyesület elnöke, míg Hernádi Gyula korábbi elnök ezentúl az alelnöki teendőket látja el. Az ötfős vezetőség tagjai között jó az együttműködés – mondta keddi sajtótájékoztatóján Benkő Zsolt. Az egyesület munkaszervezetének vezetője hozzátette: a szervezet a Takács Ferenc Képző Központból beköltözött a városházára.

A Vásárhelyi Vidék Jövőjéért Egyesület az idén összesen 644 millió forint értékű pályázatot bírálhat el az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban. A pályázatokat falumegújításra és -fejlesztésre összesen 180 millió forint értékben várják Mártélyról és Székkutasról. A vidéki örökség megőrzése 330 milliós támogatás. Erre önkormányzatok és civilszervezetek pályázhatnak. A mikrovállalkozások létrehozása, fejlesztése 64 milliós támogatás, turisztikai tevékenység ösztönzésére pedig 70 millió forint értékben adható be pályázat Mártély és Székkutas kül- és belterületéről. Az egyesület munkatársai díjmentesen segítenek a pályázatok összeállításában az önkormányzatoknak, a civilszervezeteknek és a vállalkozóknak is. A turisztikai és a mikrovállalkozások fejlesztési céljait várhatóan áprilisban írja majd ki a szakminisztérium, a többi ősszel lát napvilágot. A Leader-programban plusz 100 millió forint lesz elérhető, amelynek céljait várhatóan nyáron teszik közzé.

Olvasóink írták

  • 2. mivan? 2012. február 09. 08:55
    „Kíváncsi vagyok arra, hogy a "lázadó" Mártély ebből mennyit kap...”
  • 1. lepkehalo 2012. február 08. 14:28
    „Na, végül erre is sikerült rátenni a kezüket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Békefenntartók turnusváltása Vásárhelyen

45 magyar katona érkezett haza féléves afganisztáni szolgálatból, hamarosan 190-en indulnak útnak a tartományi újjáépítési csoportban – ugyanoda. Tovább olvasom