Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

6 millió forint egy apa szívéért

Hódmezővásárhely - 6 millió forintot kért kölcsön egy expolitikus egy vásárhelyi vállalkozótól. Azt mondta, édesapja sürgős szívműtétjére kell a pénz, ez nem volt igaz. A fizetési határidő régen lejárt. A hitelező a Facebookon figyelmeztette ismerőseit, nehogy ők is beugorjanak, erre az expolitikus pert indított – a tárgyalásra nem ment el.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Különös felhívást tett közzé Facebook-oldalán Arany József hódmezővásárhelyi vállalkozó idén október 23-án. Azt tanácsolta ismerőseinek, nehogy kölcsönt adjanak dr. H. T.-nek, mert hiába, hogy az illető egy városnak, majd egy községnek volt jegyzője, egy sportegyesületnek pedig elnöke – egy ideig egy Fidesz-szervezetet is vezetett –, őt megtévesztette, és úgy tudja, másokat is. Arany kereken megírta, milyen embernek tartja dr. H. T.-t – akinek nevét azért nem írhatjuk le, mert pillanatnyilag nem közszereplő, és nem mondta ki jogerősen bűnösnek a bíróság.

Kórházban, motorbiciklin

– Azt mondta, hogy sürgős szívműtétre vár az édesapja, ha nem adok neki 6 millió forintot, meghal – mondja Arany József. – Miért adtam neki? Nagyon át tudom érezni, milyen az, amikor az ember elveszít valakit, akit szeretett. Megsajnáltam. Egy vásárhelyi ügyvédnél kölcsönszerződést kötöttünk, 2009-ben. A visszafizetés régóta esedékes lenne, de hiába vártam. Időközben kiderült, hogy az apja nem várt szívműtétre. T-nek több száma volt, néha sikerült elérni, máskor nem vette fel, de SMS-ben válaszolt. „Kórházban vagyok" – írta egyszer, de másnap összefutottam vele Mindszenten, motorozott. Máskor budapesti tárgyalásra hivatkozott, de a sors úgy hozta, hogy öt perc múlva összefutottunk Vásárhelyen.

Dr. H. T. Csongrád megyei szülővárosában önkormányzati képviselőként, majd jegyzőként dolgozott, de felmentették állásából. 2010-ben indult az önkormányzati választáson, és második lett. Közben beperelte felmentése miatt a polgármesteri hivatalt, és a bíróság – mivel formai hibát vétettek az elküldésekor – neki adott igazat, kártérítésre kötelezve a várost. Jegyzői állást vállalt egy községben, ahol nem hosszabbítottak vele szerződést. Szülővárosában elnökölt a helyi sportegyesületnél, idén ősszel leváltották.

Őróla inkább semmit

Az új vezetők azt mondják, H. T.-ról csak jövőre nyilatkoznak, addig letisztul minden – ha pedig nem, majd a törvény előtt. A helyi polgármester sem kívánt nyilatkozni, azt mondta, nincs kedve bíróságra járni. H. T.-t ismerősei tehetséges jogásznak mondják, akinek nem véletlenül ívelt szépen a karrierje. Sokan fordultak felé bizalommal, mert jóvágású, megnyerően kommunikáló férfi. Most egyre nehezebb elérni, pedig sokan keresik. Az ismerősöktől kapott telefonszámok egyikén nekünk sikerült szóval érni október 29-én. Abban maradtunk, a következő hét elején személyesen találkozunk Szegeden. Később azt mondta, ügyvédjével szeretne jönni, és a főszerkesztőnkkel tárgyalnának előbb. Vártuk, de a találkozó napján azt írta, kórházba kellett mennie. Ezután még négyszer sikerült vele SMS-t váltani. A találkozót tovább halogatta, mi mindig jobbulást kívántunk neki. Utoljára november 19-én reagált. Ezután hiába hívtuk, hiába írtunk üzenetet.

Fizetés helyett följelent

Biztosan meggyógyulhatott, mert közben a Facebook-fölhívás miatt rágalmazás címén följelentette Arany Józsefet a Hódmezővásárhelyi Járásbíróságon. A december 19-i, csütörtöki tárgyalásra azonban nem jött el. A teremből kilépve Arany József azt mondta, feljelentője a bírónő előadása szerint 15 perccel a tárgyalás kezdete előtt faxot küldött, vírusos hasmenésre hivatkozva kérte a tárgyalás elnapolását. – 62 éves vagyok, elég sok emberrel találkoztam már. Ilyennel még nem – így Arany. Azt mondta, a birtokában lévő rendőrségi értesítések alapján nem ő az egyedüli, akinek hivatalos ügye van H. T.-vel. Még másik hét embernek és egy önkormányzatnak is. Csalás, sikkasztás és közokirat-hamisítás gyanúja miatt folyik nyomozás.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre kapnak pénzt a képviselők

Lemondtak a tiszteletdíjukról még 2010-ben a választások után a mindszenti képviselők. Tovább olvasom