Délmagyar logó

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 24°C | 33°C Még több cikk.

800 milliós ráncfelvarrás az uszodában

Hódmezővásárhely - Hódmezővásárhely 2016-ban ifjúsági úszó-Európa-bajnokságot rendez a Gyarmati Dezső Sportuszodában. Ahhoz, hogy a létesítmény alkalmassá váljon az esemény fogadására, 800 millió forintos beruházásra van szükség.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

– Az uszodánk tulajdonképpen alkalmas a 2016-os ifjúsági úszó-Európa-bajnokság megrendezésére, de mivel már 10 éves, egy kis „ráncfelvarrás", vagyis felújítás szükséges – mondta Mucsi László, a vásárhelyi önkormányzat városfejlesztési és építéshatósági irodájának vezetője. Ebben az ügyben a vásárhelyi önkormányzat már többször egyeztetett az úszószövetséggel. Építeni kell egy 25×25 méteres bemelegítőmedencét, összekötve a Gyarmati Dezső Sportuszodával, ezért valószínűleg a mögötte lévő területen alakítják ki. Legalább 1200 férőhelyes nézőteret kell biztosítani, vagyis a jelenleg rendelkezésre állót 500-as mobil lelátóval bővítik. A közönség tájékoztatását is modernizálják, a mostani eredményjelzőt 5×4 méteres LED-fal váltja fel, amely alkalmas lesz jelenetek visszajátszására, és ehhez kapcsolódva új, a rendszerrel kompatibilis beütőpaneleket helyeznek el a versenymedencében. Ezek azok az érzékelők, amelyek jelzik, mikor ér célba a sportoló. A hangosítást, a világítási és légtechnikai rendszert is muszáj megújítani.

Kell egy 30 fős konditerem – ennek a kritériumnak elképzelhető, hogy megfelel a már meglévő is –, fel kell újítani a teljes öltözői részt, a vizesblokkokat, a jelenlegi nézőtéri szakaszt, és mindent, ami az elmúlt évtized alatt a mindennapos használatban amortizálódott. Be kell szerezni olyan eszközöket – például bójakötelet –, amelyek elhasználódhatnak, cserére szorulhatnak, akár már az ifi Európa-bajnokság alatt. A teljes költsége a felújításnak 800 millió forint. Vajon honnan teremtik ezt elő?

– A kiadásokra forrást kell találni, és a legutóbbi közgyűlés döntött arról, hogy Almási István polgármestert megbízza ezek felkutatásával, előteremtésével. Kalkulációink szerint – ahhoz, hogy időre, 2016 első félévére elkészüljünk – a felújításokat 2015 végén, az építkezéseket már ennek az esztendőnek a végén el kell kezdeni – mondta Mucsi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Plusztámogatások a kertészeteknek

A mezőgazdaság fejlesztésére szánt források nagyobb része a kis- és középgazdaságokat fogja segíteni – mondta szombaton Budai Gyula. Tovább olvasom