Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

83,5 millióból bontják el a Kossuth-iskolát

Hódmezővásárhely - Nem olcsó mulatság manapság egy 10 ezer négyzetméteres épület elbontása. Hódmezővásárhelyen 83,5 millió forintot költ a város a Kaszap utcai volt Kossuth-iskola eltüntetésére. Az újrahasznosítható törmeléket a kivitelező a Csomorkány úti depóba szállítja, majd onnan a „darálóba" kerül.
– Valóban ennyibe kerül a volt Kossuth-iskola bontása. Mivel betonépület, és több 10 ezer tonna törmelékről van szó, nagy munka, amit csak profik végezhetnek – kezdte Hegedűs Zoltán.

A vásárhelyi alpolgármester hozzátette, a 83,5 millió forint tartalmazza a bontást, az elszállítást és a tereprendezést is. A téma foglalkoztatja a helyieket, a múlt héten egy rádióműsorban Lázár János országgyűlési képviselőnek is feltette a kérdést egy hallgató, valóban 83 millióba kerül-e a bontás. Lázár erre azt mondta: az összeg nyilvános, ő viszont nincs tisztában azzal, mennyibe kerül a bontás, ezért a polgármestert kell kérdezni.

Az intézmény teljesen eltűnik, még az alapot is felszedik. A kivitelező decemberben kezdte meg a munkát, amit április végére kell befejeznie. Jelenleg már csak az iskola oldala áll, valamint a sportcsarnok. Az utóbbihoz tegnap kezdtek hozzá. Az elbontott törmeléket a Csomorkány úti depóba szállítják.

Romokban hever a volt Kossuth-iskola. Néhány nap múlva a csarnok is eltűnik. A szerző felvétele
Romokban hever a volt Kossuth-iskola. Néhány nap múlva a csarnok is eltűnik. A szerző felvétele

– A bontás során előkerülő veszélyes anyagokat, így például a kátrányt külön lerakóba kell szállítani, ami külön kiadás, de ezt a kivitelező finanszírozza – magyarázta Hegedűs Zoltán, akitől megtudtuk, azbesztet nem találtak, de az épület ennek ellenére egészségtelen volt, mert beázott, megjelentek a gombák. Továbbá az is kiderült a bontás során, hogy statikai problémái voltak az intézménynek, így egy-egy gerenda bármikor összedőlhetett volna. – Felújításra teljesen alkalmatlan volt az épület – jelentette ki Hegedűs Zoltán.

Mint korábban megírtuk, a helyén parkot alakítanak ki. Hogy mivel töltik fel, az még a jövő kérdése. A város e-konzultációt indított, így a település honlapján február 22-éig lehet szavazni és dönteni arról, hogy mi létesüljön az iskola helyén. Információink szerint eddig legtöbben a tóra szavaztak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiemelt Volán-járatok, pótdíjjal

Különböző autóbusz-járatokon 150 forintos pótdíjat vagy autópályadíjat (én annak véltem) kell fizetni a jegy árán felül. Tovább olvasom