Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

86 új interaktív tábla Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - 124 millió forintból valósult meg az az informatikai fejlesztés, amelynek eredményeként szeptembertől 86 új interaktív tábla segíti a tanulást az önkormányzati általános iskolákban Vásárhelyen.
A vissza nem térítendő támogatás összegéből több oktatási intézmény számítógépparkját is fejlesztették, összesen 86 új komputert szereztek be, valamint 9 – sajátos nevelési igényű diákokat segítő – csomagot is vásároltak. Képernyő-felolvasó szoftverek, speciális billentyűzetek segítik a nehézségekkel küzdő tanulókat. A projekt zárórendezvényét tegnap tartották a városházán.

Olvasóink írták

 • 12. JB007 2011. szeptember 05. 17:33
  „10. vajlingroka 2011.09.02. 08:17
  "Ami nagy előnye még, hogy nem kell informatikus végzettség ahhoz, hogy valaki magabiztosan alkalmazza a technikát, így nem kell milliókat költeni a pedagógusok továbbképzésére. Egy valaki meg tudja nekik mutogatni, mi, hogyan működik. "

  Már találkoztam pár éve digitális táblával, amit próbáltak letakarítani, mert a tanerő hagyományos (talán alkoholos?) filctollal teleírt és nem akart lejönni az istennek sem...”
 • 11. kovatun 2011. szeptember 03. 19:47
  „Ez a tábla nagyon jó és hasznos dolog! Sokkal élvezetesebb a tanulás a gyerekek számára. Az órák sokkal színesebbé tehetők, mint korábban a régi hagyományos eszközökkel! A használata pedig nagyon egyszerű, könnyen meg lehet tanulni. Annyi vonalat szerkesztesz bele, amennyit akarsz. Tele van hasznos alkalmazással, képességfejlesztő játékkal. Akárki akármit mond és szidja ezt az eszközt, akkor is hasznára válik a gyereknek. Egy kattintásra van az osztályteremben az egész világ! Bármit meg lehet mutatni a kisgyereknek!
  Arról nem is beszélve, hogy szerintem ha egy pedagógus belerázódik ennek kezelésébe, sokkal könnyebbé teheti számára az órákra való felkészülést! Úgyhogy kedves hozzászólók, szerintem örülni kellene, hogy kaptak ilyet az iskolák! Ennyi!”
 • 10. vajlingroka 2011. szeptember 02. 08:17
  „A hozzászólások alapján egyedül a high nevű jártas a pedagógiában. Kérdem én, akkor minek háborog mindenki, akinek fogalma sincs sem az interaktív tábla előnyeiről. Megjegyzem, emellett működnek a hagyományos táblák is, tehát nem non-stop az interaktív megoldás van erőltetve.

  Kedves lepkehalo: szerencsés vagy, hogy volt olyan pedagógusod, aki enélkül is lekötötte a figyelmed, azonban nagy összeggel merek rá fogadni, hogy olyan is volt iskolai éveid alatt, aki halálra untatott! Az interaktív tábla nem fog egy tehetségtelen pedagógusból a szakmódszertani repertoár minden technikáját ismerő csodatanár lenni, de ha figyelembe vesszük, hogy ma a gyerekeket sokkal több digitális impulzus éri (tv, számítógép, internet), mint a korábbi generációkat, kétségtelen, hogy az interaktív tábla sokat segít, hogy ne legyen akkora szakadás az iskola akadémikussága és a hétköznapi élet között. Ugyanakkor ez a dolog - a hagyományossal ellentétben - tényleg INTERAKTÍV: magyarul a gyerek nem a padban ül 45 percet és lemásolgatja azt, amit a tanár felír (ha egyáltalán ír is valamit), hanem ő is igénybe veheti, aktívan vehet részt az órákon. Ami nagy előnye még, hogy nem kell informatikus végzettség ahhoz, hogy valaki magabiztosan alkalmazza a technikát, így nem kell milliókat költeni a pedagógusok továbbképzésére. Egy valaki meg tudja nekik mutogatni, mi, hogyan működik.

  Kérem, ez egy jó dolog, innovatív, könnyebbé teszi a tanulást, az oktatást egyaránt, legalább ilyen témában ne legyünk rosszmájúak, irigyek.

  Köszönöm”
 • 9. high 2011. szeptember 02. 07:10
  „Ez az az EU-s pályázat, amire négy éve pályáztak és nyertek az iskolák, de az óta halogatják a kifizetését. Mindenféle viták kereszttüzét megjárta már ez a pályázat és most csökkentett tartalommal, de megvalósították.
  Arról vitatkozni, hogy másra is lehetett volna ennyi pénzt költeni az értelmetlen, hiszen 0 Ft önrész mellett ebben a pályázatban erre lehetett pályázni, a döntés csupán annyi, hogy ez kell-e nekünk vagy vigye el más (ha senkinek sem kell, akkor fizessük-e vissza a pénzt az EU-nak).
  Egyéb észrevételekkel kapcsolatban:
  Ez a tábla akárhány vonalas lehet, sőt négyzetrácsos is néhány kattintás az egész, persze ez csupán a legegyszerűbb funkciója.
  Ha nem találnak ki valami őrületet a használatával kapcsolatban, akkor semmivel sem árt többet a szemnek, mint egy hagyományos tábla nézése. Viszont, ha valamelyik gyerek napi 10 órát bámul akármilyen táblát egy iskolában, akkor azt az iskolát rögtön jelentsd fel booo mert ott súlyos hibákat követnek el.”
 • 8. booo 2011. szeptember 01. 20:04
  „Nem fog a kréta a táblára?
  Esetleg kell a szemészeknek is a munka?
  Nem gondolnám hogy olyan egészséges egy gyereknek egy ilyen digitális szutykot nézni éveken át napi 10 órában!”
 • 7. hajnalka 2011. szeptember 01. 18:43
  „6.JB007!
  Ez jó! A digitáblán nincs háromvonalas rendszer a betűírás tanításához...”
 • 6. JB007 2011. szeptember 01. 17:45
  „A Németh Lászlóban negyedikben még krétás tábla van. Ugyanabban az iskolában az elsősöknél már digitális. Egyenjogúság mindenhol...”
 • 5. lepkehalo 2011. szeptember 01. 14:35
  „Mikor lesz, hogy nem flancos kütyükre költenek, hanem a pedagógusok továbbképzésére, elhivatott, hiteles tanárok pályántartására, vagy a pedagógusképzés modernizálására? Egy jó tanár a legegyszerűbb eszközökkel képes lekötni és motiválni a gyerekeket. Nekem is volt ilyen pedagógusom, interaktív tábláról nem is hallottunk, annyi újítás volt, hogy nem fekete, hanem zöld volt a fa tábla a falon. Igaz, pénzt "szerezni" csak vásárlással lehet.”
 • 4. eldorádó 2011. szeptember 01. 13:22
  „2. papika56 2011.09.01. 11:27
  " a tavaji tankönyvüket" elő lehet venni és lapozni a ´j´ ill. ´ly´ betűs szavaknál! :-/”
 • 3. csicso 2011. szeptember 01. 12:10
  „Vajon a tanárok is tudják mire való? Vagy krétával/filccel megy tovább a dolog? Mindenhol azt olvastam, hogy jó ez a digitális tábla, csak nincs aki használja. Mindegy, pasziánsz hátha megy rajta”
 • 2. papika56 2011. szeptember 01. 11:27
  „Ebből a 124 millióból kifizethették volna a tavaji tankönyvüket.
  Nem mondom, hogy nem kell ilyen fejlesztés ---de rengeteg iskola NEM tudja kifizetni a --villany--víz--gáz ,- internet számláit !!! Sőt --milliókkal tartoznak a gyerekélelmezésnek !!Menza sok helyen NINCS !
  Lézer Jani ezt is kijárta. vajon otthon is lecserélte a család számítógépeit ??
  Miért vannak nekem ilyen hátsó gondolataim ???”
 • 1. Együgyű 2011. szeptember 01. 10:07
  „86 új interaktív tábla Vásárhelyen

  Hódmezővásárhely - 124 millió forintból valósult meg az informatikai fejlesztés, amelynek eredményeként szeptembertől 86 új interaktív tábla segíti a tanulást az önkormányzati általános iskolákban Vásárhelyen.
  Csak a tankönyv ellátás bizonytalan, mert a polgármester úr és szárnysegédjeinek a fizetésre kellett.

  Ez mögint köllöt mint a kakaó biztos számítógépek az óvodákba?
  Ez most a legfontosabb?

  A Skoda alacsony felszereltségű Szuperbika már megjött?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elviszik a 25 tonna német szemetet Mindszentről

Megszabadul a mintegy 25 tonna német szeméttől Mindszent. Tovább olvasom