Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

9 forinttal drágult a szennyvízdíj, részletekben is fizethetnek a mindszentiek

Mindszent- Kilenc forinttal több a szennyvíz köbméterenkénti ára a víznél Mindszenten. A városban novembertől ,,ketyeg az óra", de számlát még nem kaptak a lakosok. A szolgáltató állítja, kapnak részletfizetési lehetőséget az ügyfelek.
Köbméterenként 239 forint szennyvízdíjat kell fizetniük a mindszentieknek, ami 9 forinttal drágább a víznél. Az erről szóló tájékoztató leveleket a napokban küldte ki a lakosoknak a szolgáltató Alföldvíz Zrt.
 
Farkaséknak is duplájára nő a fizetnivaló. Fotó: Antal Sándor

A településen októberben fejeződött be a szennyvízberuházás. A projekt próbaüzeme alatt – májustól októberig – nem kellett szennyvízdíjat fizetni, de október 31-étől már igen. Eddig azonban még senki nem kapott számlát, ami azt jelenti, hogy visszamenőleg kell majd rendezni a szennyvízdíjat.
Szennyvízárak

Összehasonlításul néhány környező település adatait is összegyűjtöttük: Szegváron 350, Szentesen 215, Mártélyon 301, Vásárhelyen 305, míg Székkutason 295 forintot fizetnek köbméterenként a szennyvízért.
Háztartásonként eddig 4 hónapos szennyvízdíj-elmaradás gyülemlett fel. A csatornadíj kiegyenlítésére kamatmentes részletfizetést biztosít a szolgáltató annak, aki kéri, de a számla összegétől függően határozzák meg a haladék mértékét.

– Négy köbméter vízért fizettünk januárban 923 forintot– mondta a mindszenti Kinizsi utcában élő férfi. A februári csekken ugyanez az összeg szerepel. Számításunk szerint neki 956 forint lesz januári szennyvízdíja. A csatornázással duplaannyit kell majd fizetnie az Alföldvíznek.

Megkeresésünkre a szolgáltató Alföldvíz Zrt.-től azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a lakók számláit a leolvasási gyakorisághoz igazodva állítják majd ki. Így az első csekkeket a következő leolvasás után kapják meg az ügyfelek. A szolgáltatónak jelezni kell, ha valaki például kertes házban locsolni szeretne, mert akkor oda külön mérőórát szerelnek fel.

A csatornahálózatra érdemes rákötnie mindenkinek. Aki ezt nem tette meg, annak talajterhelési díjat kell fizetne. Mivel Mindszent érzékeny területen lévő település, így a városban köbméterenként 1800 forint ez a díj.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nótás dédit köszöntöttek

Bozsér Ferencné és dédunokája, Balázs között majdnem 90 év a korkülönbség. Tovább olvasom