Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

A Balogh Imsi és a vásárhelyiek

Várják az önkormányzat és a minisztérium döntését, hogy átadhassák a PPP-konstrukcióban épült Balogh Imsi Sportcsarnokot a vásárhelyieknek – olvasható a beruházó, K'-Art lapunknak küldött közleményében. A Szegedi Ítélőtábla a múlt héten jogerősen döntött az aréna túlárazásával kapcsolatban. A város a Kúriához fordul.
„Cégünk, a K'-Art Építész Stúdió Kft. ismételten jogerősen pert nyert a Szegedi Ítélőtábla előtt Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata ellen a Balogh Imsi Sportcsarnok üzemeltetéséhez kapcsolódóan. A bíróság megállapította, hogy a K’-Art Építész Stúdió Kft. nem szegte meg a felek között fennálló szolgáltatási szerződést, és kimondta, hogy az önkormányzat felmondása érvénytelen volt. Ezért a bíróság kötelezte az önkormányzatot az elmaradt szolgáltatási díjak és kamatai, valamint a perköltség megfizetésére. Az ítélőtábla megállapította, hogy semmiféle túlárazás nem történt, a megyei jogú város jogi álláspontja megalapozatlan, cégünk mindenben a szerződésnek és jogszabálynak megfelelően járt el. Üdvözöljük és várjuk az önkormányzat és a minisztérium azon döntését, hogy végre a vitára pont kerülhet, és a csarnokot át tudjuk adni a város sportszerető közösségének" – szó szerint ez áll a cég által szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

A bíróság a korábbi elsőfokú ítéletet hagyta jóvá – tudtuk meg a Szegedi Ítélőtáblánál. Információink szerint mintegy 150 millió forint kifizetéséről határozott.

Kár érte. jogvita vég nélkül. Archív fotó: Tésik Attila
Kár érte. Jogvita vég nélkül.
Archív fotó: Tésik Attila

Az ügy kapcsán a vásárhelyi önkormányzat is közleményt adott ki: „A K'-Art sajnálatosan csődben van, 1,3 milliárd forinttal tartozik a sportlétesítményt finanszírozó banknak, de kár reménykedniük: a kormánynak esze ágában sincs a becsületesen dolgozó magyar adófizetők pénzén Kendi Imre csődbe juttatott cégét támogatni. A vásárhelyi önkormányzat és az állam továbbra sem a K’-Arttal, hanem a finanszírozó pénzintézettel tárgyal, a város pedig jogorvoslati lehetőségért a Kúriához fordul. Félreértés tehát ne essék: a kormány a vásárhelyi polgárokat fogja segíteni, ha támogatja a sportcsarnok önkormányzati tulajdonba vételét, és nem a csődben lévő K’-Artot pénzeli."

A vásárhelyi önkormányzat és a családi vállalkozásban üzemelő cég közötti vita azzal indult, hogy a közgyűlés tavaly augusztusban úgy döntött, súlyos szerződésszegés miatt 2011. szeptember 1-jétől felmondja a szolgáltatási szerződést a PPP-konstrukcióban épült Balogh Imsi Sportcsarnok beruházójával, a K'-Arttal. Akkor az is elhangzott: Vásárhely feljelentést tesz a Legfőbb Ügyészségen, mert a minisztérium által kirendelt igazságügyi szakértő véleménye szerint a cég közel 174 millió forinttal túlárazta a beruházást. A múlt pénteken Lázár János polgármester a közgyűlésen jelentette be: az állam 650 millió forintos támogatással segíti Vásárhelyt, hogy tulajdonába vegye a sportcsarnokot.

Olvasóink írták

 • 19. besenyőmiskabácsi 2012. augusztus 24. 22:35
  „" Az ítélőtábla megállapította, hogy semmiféle túlárazás nem történt, a megyei jogú város jogi álláspontja megalapozatlan, cégünk mindenben a szerződésnek és jogszabálynak megfelelően járt el. "

  Akkor most nekem mint városlakónak szégyenkeznem kell, hogy törvénytelenségre hajlamos önkormányzat vezetését eltűröm a nyakamon ?
  Igényelhetnek az itt élő polgárok hitelrontásért kártérítést ?”
 • 18. besenyőmiskabácsi 2012. augusztus 24. 22:21
  „" 3. Özv.Bármi.Áronné 2012.06.23. 10:12
  Ezt a kormányt a törvényességnek még a látszata sem érdekli. "

  Igen, valamiért úgy érzik, hogy aki alkotja a törvényt, annak nem kell betartania. Inkább módosítanak rajta, hogy minden úgy történjen, ahogy nekik kedvező. Ez a máról holnapra való éldegélés, jól bevett gyakorlat volt az egypárturalmi rendszerben is. Úgy tűnik a szemléletet nem sikerült bezárni a terrorházába és az emlékpontba.”
 • 17. DMagóg 2012. július 01. 18:26
  „14.DMagóg 2012.06.25. 19:27: "... mára csak Seychelles-szigeteki tulajdonosa van."
  Bocs´ Változott, mint az időjárás, bár az időjárás mostanában nem változik annyira.”
 • 16. DMagóg 2012. július 01. 18:16
  „"A vásárhelyi önkormányzat és az állam továbbra sem a K´-Arttal, hanem a finanszírozó pénzintézettel tárgyal ...-"

  Nos, ezt a pénzintézetet a jövőben nagy ívben elkerülném! Ám, ha nekik megéri a pillanatnyi előnyökért feladni a jövőjüket, lelkük rajta.”
 • 15. booo 2012. június 25. 22:02
  „A Strandfürdő öltöző épülete is betegségben szenvedhet, mert potyog a homlokzati csempe. Az utca felöli EVP plakát mögött már rég nincs egy dísztégla sem, rég leesett, ennek eltakarására jó a plakát.Itt, az utca felől, jól látható ahogy a lábazaton szivárog a férfi tusoló vize. Szóval nagy gondok vannak itt is! Erre garancia van még?
  Nem kellene felülvizsgálni hogy nem-e nagyobb a baj mint ami látszik? Mert akárhogy is van, ez nem természetes!

  Ugye a PMK jobb minőségben készül majd el?”
 • 14. DMagóg 2012. június 25. 19:27
  „12.lisa01 2012.06.24. 16:32:"Tud valaki olyan vásárhelyi beruházásról, amikor a város nem pereskedett?"

  Igen! Azok tudták, hogy hol lakik az Atyaúristen! Van köztük, melynek mára csak Seychelles-szigeteki tulajdonosa van.”
 • 13. totya66 2012. június 25. 10:11
  „Most akkor nem is kell mit mondani arra a hírre hogy a város 100 millióval tartozik az energia szolgáltatásért.
  Majd jól elpereljük azt is mert annyiért nagyon drága, a lakosság viszont fizessen kicsit többet érte mert van pénzük.”
 • 12. lisa01 2012. június 24. 16:32
  „Tud valaki olyan vásárhelyi beruházásról, amikor a város nem pereskedett?”
 • 11. macs 2012. június 24. 14:18
  „Már kérdeztem, de megkérdezem még egyszer. :-)
  Ha jól értem Vásárhely építtetett egy sportcsarnokot+mélygarázst 700 mFt-ért, amit a K´-Art fizetett ki? Ezt az összeget+a működtetés költségét kell fizetnie 15 éven keresztül? Vagyis kifizeti a 700 mFt-t és ha jól számolok az évi 75 mFt üzemeltetést (ez havi 6 mFt-t jelent, ami hihető, ha csak a villany-, fűtés, takarítás, őrzés, stb. számlákra gondolok). Tehát, jól gondolom?
  A fenti cikkeben olvasom:
  "Az ítélőtábla megállapította, hogy semmiféle túlárazás nem történt, a megyei jogú város jogi álláspontja megalapozatlan, cégünk mindenben a szerződésnek és jogszabálynak megfelelően járt el."
  Tehát a K´-Art megnyerte a pert. Jól gondolom?
  "Az ügy kapcsán a vásárhelyi önkormányzat is közleményt adott ki: ,,A K´-Art sajnálatosan csődben van, 1,3 milliárd forinttal tartozik a sportlétesítményt finanszírozó banknak, de kár reménykedniük: a kormánynak esze ágában sincs a becsületesen dolgozó magyar adófizetők pénzén Kendi Imre csődbe juttatott cégét támogatni."
  Vagyis, a K´-Art csődbe ment, mert HMVhely nem fizetett neki? A bíróság a Kft. javára döntött? Amennyiben igen, HMVhely ki fogja fizetni a bíróság által megítélt összeget?”
 • 10. Én2 2012. június 24. 11:43
  „Undorító de sajnos igaz.”
 • 9. kommentelő 2012. június 24. 08:45
  „Ebből az undorító ügyből engem, mint "becsületesen dolgozó magyar adófizetőt" kéretik kihagyni!!!”
 • 8. Én2 2012. június 23. 19:16
  „Rendes embert eljesen lejárat ez az ő mentalitása.Ezt szereti is. Kendi most megnyerte az ügyet de ha továbbviszi Lj. akkor már semmi esélye mivel ott vannak a barátai.”
 • 7. hódmezőlázárhelyi 2012. június 23. 14:45
  „"a kormánynak esze ágában sincs a becsületesen dolgozó magyar adófizetők pénzén Kendi Imre csődbe juttatott cégét támogatni" De a becsületesen dolgozó vásárhelyi polgárok pénzén lehet pereskedni? Ezzel akkor tisztában volt lézer amikor elkezdte a pereskedést, ugyanis ő írta alá a szerződéseket. Csak volt egy üzlet amiből kimaradt és ez a bosszú Kendi cége felé.Hozzá segítve megint egy jó pár családot a munkanélküliek csapatához.Köszönjük Lézer Jani,
  sokat segítettél!”
 • 6. Agyalapi 2012. június 23. 14:31
  „Különben csak legjobban Balogh Imsit sajnálom, szegény forog a sírjában, pedig ő aztán nem tehet semmiről. Ő egy IGAZ EMBER volt, akit belerángattak ebbe az ocsmány ügybe.”
 • 5. Agyalapi 2012. június 23. 14:27
  „Emberek! A dolgok pontos megítélése érdekében próbáljuk meg felidézni, hogy ki az ördög akarta anno ezt a sportcsarnokot megépíttetni? A nyakamat merném rátenni, hogy az építőt VALAKI, AKKOR megbízta, a tervet, beleértve a pénzügyit is, elfogadta. Szerintem AZ a felelős és neki kellene fizetni!”
 • 4. DMagóg 2012. június 23. 11:38
  „Ők nem hazudnak, legfeljebb csak blöffölnek.
  A késve fizetésüknek és blöffölésüknek mekkora szerepe volt a csőd kilakulásában? Reméljük, még megtudjuk. Lehet, hogy szándékosan csődbe taszították, majd csalárd módon, a város érdekeként beállítva megveszik a banktól? Mi van a háttérben? Egyszerű bosszú valamiért?

  "Azt beszéli már az egész város,
  hogy újra dübörög a banda."
  (Skorpió)”
 • 3. Özv.Bármi.Áronné 2012. június 23. 10:12
  „Ezt a kormányt a törvényességnek még a látszata sem érdekli.”
 • 2. killust 2012. június 23. 08:16
  „Mennyi hazugság, mennyi álnokság mit elbír még a lelketek
  A kormány lázárt pénzeli, nem a várost...pusztul minden..együgyű népség!
  Válasszátok meg Almásit az való néktek.”
 • 1. kánaán 2012. június 23. 07:47
  „Kicsit drága úri mulatság Lézer Jani bosszúszomja.
  És ez még csak városi szint.
  Mit csinál ez majd államtitkárként?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vásárhelyi zsidó áldozatokra emlékeznek

Hatvannyolc évvel ezelőtt 737 vásárhelyi polgárt hurcoltak el – 470-en haltak meg közülük – a zsinagógából. Tovább olvasom