Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

A bankok versenyt futnak az aprópénzért

Vásárhely is a bankok városa lett: a már működő nyolc pénzintézetből kettőt az utóbbi hónapokban nyitottak, egy leendő fiók helyét pedig most építik át. Élesedik a verseny a betétesek, a számlatulajdonosok és a hiteligénylők kegyeiért, de a piacon a jelek szerint mindenki hamar megtalálja a helyét.
Újrarendeződhet a vásárhelyi pénzintézetek „tortája". A belvárosban immár egymást érik a bankfiókok, melyek egy része – mint például az OTP, vagy a Székkutas és Vidéke Takarékszövetkezet – évtizedek óta működik a városban, más részük – mint például a CIB – a rendszerváltást követően nyitott fiókot. Az újabbak pedig – így a Raiffeisen, a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet, vagy éppen a Magyar Külkereskedelmi Bank – csak nemrégen jelentek meg.

Ezek a pénzintézetek vagy patinás, a városképet is meghatározó épületekben várják ügyfeleiket, mint például a Kossuth téri egykori „nagytakarékban" lévő Kereskedelmi és Hitelbank, vagy éppen igényesen építették át a nekik helyet adó házat. Így tett az egykori városi pártbizottság – később városi irodaház – földszintjét és első emeletét elfoglaló MKB Bank, mely a Konzumbank megvásárlásával telepedett le a városban. Hasonlóan vásárlással lett az Erstéé a Szegfű utcai egykori Postabank fiókja.

A nyolc pénzintézet mellett most készülődik a városba a kilencedik, mégpedig a Budapest Bank, mely Szántó Kovács János utcai leendő fiókját most formálja át a maga képére.

Hogy mi lehet az a nagyon vonzó számukra a negyvennyolcezres lélekszámú városban?
– Nem akarunk mi konkurálni a nagy bankokkal, viszont szeretjük a versenyhelyzetet. Ezért nyitottunk fiókot Hódmezővásárhelyen – mondta lapunknak Csatordai Mihály, a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet elnöke. Hozzátette: a Kiskunfélegyházán is jelen lévő pénzintézetnek kézenfekvő volt a megjelenés Vásárhelyen, elsősorban a kiterjedt tanyavilág adottságait kihasználó mezőgazdasági vállalkozások miatt. – A jelzáloghiteleken verekedjenek csak a nagybankok, mi maradunk a kis- és középvállalkozások mellett

Az MKB szeptember végi fióknyitó ünnepségén Patyi Sándor, az MKB bank vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta: a bank idén és jövőre összesen 30 új fiókot nyit, a vásárhelyi ennek a bővítési stratégiának a része.

Szintén erőteljesen terjeszkedik a Budapest Bank, törekedve azokra a településekre, ahol eddig még nem volt jelen.
– A fiókhálózat építési hulláma az idén kezdődött, s jövőre folytatódik – mondta lapunknak Fodor Tamás, a Budapest Bank fiókhálózati értékesítési vezetője. – A már meglévő 55 mellé az idén 15-öt, míg jövőre szintén 15-öt létesítünk azokon a településeken, ahol még nem vagyunk jelen. Vásárhelyen is azért nyitunk egyet, mert úgy látjuk, eredményesen tudjuk majd működtetni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövő év júliusára felszámolják a mártélyi Drúzsbatelepet

Jövő július 31-éig mind a harminckilenc nyaraló tulajdonosának a saját költségén el kell bontatnia… Tovább olvasom