Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

A Barátok közt színésze is szavazott az ország egyik legkreatívabb óvónőjére

A Barátok közt színésze is szavazott az ország egyik legkreatívabb óvónőjére
Csongrád megye - Nevelés és barkácsolás kategóriában is a legjobb hatban szerepel a vásárhelyi Bozókiné Szabó Ildikó a családinet.hu pályázatán, ahol az ország legkreatívabb óvónőjét keresik. Vasárnapig lehet szavazni rá és a további 7 megyei indulóra.
A megyeiek és az állás

Csongrád megyéből nyolcan jelentkeztek. Bozókiné Szabó Ildikón kívül Csatlós Pálné Erzsébet (Mártély), Nemesné Szegedi Erzsébet, Vargáné Baranyai Erika, Regényi Ágnes és Szenczi Csabáné (mind a négyen a szegedi Dr. Boros József utcai Óvodából), Orosz Imréné (Szentes, Rákóczi Ferenc utcai Óvoda), Kátai Benedek Istvánné (Csanytelek), valamint Kondacs Mihályné a szegvári Kurca-parti Óvodából.
– A Barátok köztből ismert színésznő, Deutsch Anita is szavazott rám, és megosztotta pályázatomat közösségi oldalán. Sok pozitív visszajelzést kaptam a Facebookon a nevezésre és a cikkre, amit a munkámról írtam. Már ezért megérte – mondta Bozókiné Szabó Ildikó.

A vásárhelyi Szabadság téri óvoda szakmai vezetője jelentkezett – másik hat megyei kollégájával – a családinet.hu Keressük a legkreatívabb óvónőt! pályázatára. Nevezését mindkét kategóriában – nevelés és barkácsolás – elfogadták, és jelenleg mindkettővel az első hatban van.

A regionális klímareferensként is dolgozó Bozókiné a környezettudatos életmódra neveli játékos formában a kicsiket. – A barkácsolás kategóriába tartozik, hogy egy hónapig készítettem Mártély védett állatvilágát PET-palackokból és egyéb újrahasznosított hulladékokból. 30 figurát, közöttük bakcsót, kanalasgémet, macskabaglyot, fekete gólyát, hódot, vidrát, vadkacsát és mocsári teknőst gyártottam a műanyag állatkertbe – közölte Ildikó.
 
Ildikó az ország egyik legkreatívabb óvónője. Fotó: Imre Péter (galéiria)
A klímatudatos szemléletmódot a gyerekek nyelvére fordítva ismerteti meg velük. Erre saját módszertant dolgozott ki, aminek legutóbbi állomása a múlt héten a Klímanócska-képzés volt.

– A gyerekek és az óvoda miatt jelentkeztem, az intézménynek és nekik szeretnék eszközöket, játékokat nyerni. A munka sok időt von el a családtól, de a szeretteim megértették, nekem ez az életem. A fizetség a sok csillogó szempár – árulta el Bozókiné Szabó Ildikó. Módszere Norvégiában is tetszést aratott – a klímareferensi képzés kapcsán járt ott –, programcsomagját szeretnék beépíteni az ottani óvodai nevelésbe.

A hét megyei résztvevőre vasárnapig lehet szavazni a családinet.hu oldalon.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kondor Béla jelet hagyott - megnyílt a gyűjteményes tárlat

Kondor Béla jelet hagyott - megnyílt a gyűjteményes tárlat
Vasárnap délután nyitották meg Vásárhelyen, a Tornyai János Múzeumban Kondor Béla gyűjteményes… Tovább olvasom