Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 18°C Még több cikk.

A belvíz elleni védekezésről tárgyal szerdán a kormány

Hódmezővásárhely - – Várhatóan 3,5-4 milliárd forintot különít el a belvíz elleni védekezésre a kormány a szerdai ülésén – mondta kedden a vásárhelyi Fekete Sasban rendezett gazdafórumon Viski József, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkára.
Hozzátette: az Európai Unió támogatja a belvíz megtartását tavak, árokrendszerek kialakításával, amit később öntözésre használhatnak a gazdák – hazánkban is ez lesz a jövő.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara rendezvényén a helyettes államtitkár a 2014–2020-as uniós időszak mezőgazdasági fejlesztéseiről elmondta: az országnak még nincs az EU által elfogadott vidékfejlesztési programja, a tervezetet elküldték Brüsszelbe, ahonnan tartalmi és technikai változtatásokat javasolva érkezett vissza. Várhatóan nyár elején nyitják meg a forrásokat. – Most a mikro-, kis- és középvállalkozásokat akarjuk helyzetbe hozni, de természetesen nem maradnak ki a nagyobb cégek sem, amelyek főleg az előző uniós gazdasági ciklusnak voltak a kedvezményezettjei – mondta Viski József.

Várhatóan 1200 milliárd forint költhető majd el, ebből 460 milliárdot beruházásokra szánna a kormányzat. Jutna még közel 60-60 milliárd például bio- vagy ökológiai gazdálkodásra és a Leader-projektre, utóbbi jelentősen átalakul. Viski még rugalmasabb rendszert, könnyebb elszámolhatóságot, egyszerűbb elbírálású pályázatokat ígért Vásárhelyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Váratlanul segítséget kaptak Rátfaiék

Betegségek miatt került kilátástalan helyzetbe a vásárhelyi Rátfai család: a férjnél 7 éve Parkinson-kórt diagnosztizáltak, a feleség epilepsziával küzd. Tovább olvasom