Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

A Betonutat bízták meg a városi útépítésekkel

A Betonút Rt. újítja fel a vásárhelyi belterületi utakat – döntöttek egyhangúlag pénteki zárt ülésükön a vásárhelyi képviselők. A 2 milliárd forintos munkálatok előtt 280 millióért a Szeviép teszi rendbe az érintett utcák víz- és szennyvízvezeték-hálózatát.
A vásárhelyi belterületi utak nyilvános közbeszerzési eljárását a négy pályázó közül a Betonút Rt. nyerte meg – döntöttek egyhangúlag a pénteki rendkívüli közgyűlésen a városatyák. Az ülést követő sajtótájékoztatón Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő elmondta: a város a szerződést augusztus 30-án köti meg a kivitelezővel, s az építési területet már a következő napon átadják. Az összesen 2 milliárd forintba kerülő útfelújításhoz az önkormányzat egymilliárdot a kormánytól nyert, míg a másik egymilliárdot önmaga állja. A két szakaszban lezajló munkálatok előtt az érintett utcák vízvezeték- és csatornahálózatát is felújítják. Erre a HVSZ Rt. már meg is kötötte a szerződést a Szeviép Rt.-vel. Ez a munka összesen 280 millió forintba kerül.

A közgyűlés szintén zárt ülésen döntött a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program Szolgáltató Önkormányzat keretében elnyert pályázati támogatás segítségével indított közbeszerzési eljárásról. A képviselők döntése értelmében az elektronikus önkormányzat kialakítására az Albacomp Rt.-vel köt szerződést a város, 300 millió forint értékben. A testület nyílt ülésen döntött arról, hogy szeptembertől az alsó tagozatos diákok heti 5, míg a felsősök és a középiskolások heti 4 testnevelésórán vehetnek részt. A városatyák módosították a Móra Ferenc Külterületi Általános Művelődési Központ alapító okiratát, és kezdeményezték a Kincstári Vagyoni Igazgatóság kezelésében lévő néhány belterületi ingatlan önkormányzati tulajdonba adását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi lesz az Emlékpontban?

A vásárhelyi közgyűlés mai ülésén dönt a helyi Emlékpont építészeti munkáival kapcsolatos nyilvános… Tovább olvasom