Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

A biztos ami biztos a vásárhelyi karon

Javult a vásárhelyi mezőgazdasági kar anyagi helyzete, mióta itt dolgozik a rektori biztos – mondja Szabó Gábor. A Szegedi Tudományegyetem rektora cáfolta azokat a Vásárhelyen lábra kapott híreszteléseket, miszerint az egyetem meg kívánná szüntetni a kart.
A tanüzem egyik érdekessége a struccfarm. Fotó: Tésik Attila
Amióta a karra rektori biztost neveztek ki, Vásárhelyen azt rebesgetik, hogy bizonytalanná vált a mezőgazdasági főiskolai képzés és a tanüzem sorsa. A vélekedések alapja az lehet, hogy a főiskolai kar dolgozóival már ismertették a jelenlegi helyzetet, illetve a jövőre vonatkozó terveket.
Szabó Gábor, az SZTE rektora lapunk kérdésére válaszolva nyomatékkal hangsúlyozta: nem akarják megszüntetni a vásárhelyi mezőgazdasági főiskolai kart.

– Részletesen tájékoztattuk a kar dolgozóit a terveinkről, a jelenlegi helyzetről is – mondta Szabó Gábor. – Az nem volt titok, hogy nehéz gazdasági helyzetben van a vásárhelyi kar, ahogy más karok is, ez azonban a felsőoktatás finanszírozásának következménye – mondta az egyetem rektora. Hozzátette: mióta dolgozik a biztos, a helyzet javult, akcióterv készül, a részletek azonban ma még nem publikusak. Nem szeretnék, ha a dolgozók vagy a hallgatók munkájukban elbizonytalanodnának, mert erre nincs okuk.

Az egyetem rektora nem akarta megerősíteni, sem cáfolni azt a szintén közszájon forgó vélekedést, mely szerint az egyetem el akarná adni a legnagyobb kiadást jelentő tangazdaságot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képviselők munkásruhában

Néhány kivételtől eltekintve a vásárhelyi közgyűlés összes tagja megtartotta civil foglalkozását,… Tovább olvasom