Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

A boltosok is félnek a rekedt hangú rablótól

Mindszent - Aludni, enni sem tudott a mindszenti benzinkutas, amióta kirabolták, tegnap reggel mégis ő nyitott: váltótársa ugyanis külföldön van. A városi boltok alkalmazottai is tartanak a szó nélkül támadó álarcos, rekedt rablótól.
Volt olyan autós, aki „Ide a pénzt!" felszólítással lépett be tegnap reggel a mindszenti Avia benzinkúthoz, de ezt a tizenöt éve itt dolgozó, háromgyermekes férfi egyáltalán nem tartotta viccesnek. Mások viszont azért jöttek, hogy együttérzésükről biztosítsák.

– Csak azért jöttem ki, hogy megkérdezzem, jól vagy-e. Hallottam, mi történt – mondta a helybeli Pap Endre, leszállva a kismotorról. Őt a hírrel egyik szegvári ismerőse hívta kora reggel.

A kutas nem tudott aludni, és a történtek óta még enni sem, most jön ki rajta a tegnapi stressz. Azért állt mégis munkába, mert váltótársa külföldön tartózkodik.

Mint tegnap megírtuk, a mindszenti benzinkutat hétfő este negyed 9 körül rabolta ki egy fekete símaszkot viselő, 20–30 év közötti férfi, akit azóta is keres a rendőrség. Az éjszakai helyszíni szemle közben a rendőrök rögzítették a nyomokat, megnézték a benzinkút biztonsági kamerájának felvételét. A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség kutyája is értékelhető nyomot fogott.

A kirabolt kutas tegnap reggel tüntette el az éjszakai helyszínelés nyomait. Dolgozott, bár nem tudott aludni éjszaka. Fotó: Tésik Attila
A kirabolt kutas tegnap reggel tüntette el az éjszakai helyszínelés nyomait. Dolgozott, bár nem tudott aludni éjszaka. Fotó: Tésik Attila

– Nem hallottam semmiféle motorzajt, csak azt, hogy nyílik az ajtó. Épp lehajoltam a pult mögé, a táskámhoz, amikor bejött valaki. Egy szót sem szólt, azonnal lefújt a gázspray-vel, éreztem a tarkómon. Amikor felálltam, rögtön az arcomba kaptam a második löketet – mondta a benzinkutas, aki továbbra sem szeretne névvel szerepelni az újságban.

Csak ezután követelte tőle mély, rekedt hangon a 180 centis magas, de kissé görnyedt testtartású rabló, hogy adja oda neki a napi bevételt.

Pap Endre kismotorjával csak azért jött ki, hogy megkérdezze, jól van-e a benzinkutas. Fotó: Tésik Attila
Pap Endre kismotorjával csak azért jött ki, hogy megkérdezze, jól van-e a benzinkutas.
Fotó: Tésik Attila

– Nem tudtam mit tenni, benyúltam a kasszába, kitettem elé a pénzt. Erre azt mondta, rakjam be egy nejlonzacskóba, így vitte el – mesélte a rablás történetét a kutas. Azt azonban nem árulta el, hogy mekkora volt az elvitt összeg.

Erről a nyomozás érdekeire hivatkozva a rendőrség is hallgat, de a mindszentiek szerint a viszonylag kis forgalmú töltőállomáson nem gyűlhetett össze nagyobb összeg. A rablás híre gyorsan elterjedt a kisvárosban: a boltok dolgozói csak név nélkül merték elmondani, hogy ők is inkább odaadnák a pénzt, mint hogy bántódásuk essen.

– El sem tudtam volna képzelni, hogy nálunk is történhet ilyen – mondta az éppen tankoló Bánfi Sándor. Egy fiatalember szerint úgy látszik, hogy most ez a világ jön: ha az embereknek nincs pénzük, rabolnak maguknak.

Olvasóink írták

 • 8. Filctoll 2009. november 12. 20:13
  „abai én megtoldanám még tizzel!”
 • 7. abai 2009. november 11. 19:11
  „Ez rablás a "jutalma" 2-8 év közti börtön”
 • 6. airwaves 2009. november 11. 17:41
  „Dongó!
  Egyetértek veled! A rablás az rablás! Bár nem fegyverrel, "csak" gázsprével követték el. A rabolt összeg mennyiségétől független a bűncselekmény súlyossága.”
 • 5. Dongó 2009. november 11. 13:50
  „Nekem soha nem volt szimpatikus ez a kutas, mert elég flegmán szolgált ki, de ezek után tisztelni fogom. Azt sajnálom, hogy nem volt nála egy géppisztoly, avval vakon is lehet lőni. Nyugodjon meg nem ez volt az utolsó eset. Javaslom, hogy tartson a pult alatt egy gázrevkót és ne habozzon, lőjön a pofájába a csibésznek. Ilyen kis benzinkút kirablása csak piti csirkefogónak juthat eszébe, gyanítom, hogy helybeli lehet.
  Szép napot: Dongó”
 • 4. ujpest111 2009. november 11. 12:50
  „igazságkereső!most mondjam azt, hogy lehet azzal fizettetik ki a hiányt aki ki tud fizetni?
  elhiszed, hogy így van?mertt én biztos vagyok benne, mint a bankok...............
  meg amúgy is én megértem a sötéteket is!miért menjen el dolgozni 60000 ft.-t, mikor a segily se sokkal kevesebb.........és ezért nem lesz nyugdijad se.......csesszék meg.......”
 • 3. newdog 2009. november 11. 12:04
  „Igazságkereső!

  Szerintem az egyik generálja a másikat. Mivel egyre többen nem fogják tudni fizetni a számláikat, egyre többen fogják hasonló módon beszerezni a hiányzó összeget a családi kasszába. Ahogy szegényedik az ország, azzal egyenes arányban nő a bűnözés. A biztonságérzetre javulására vonatkozóan tehát nem sok kilátásunk van...”
 • 2. dodó 2009. november 11. 11:10
  „A hangja, testtartása, magassága után kíváncsiak lettünk a bőre színére is!”
 • 1. igazságkereső 2009. november 11. 10:34
  „Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke szerint túl vagyunk a nehezén! Akkor csak azt tudnám, hogy miért nem tudom a számláimat időben és folyamatosan fizetni?! Érdekes, krízis ide, krízis oda, a számlák csak folyamatosan jönnek és egyre magasabb fizetni való összeggel! Mikor fogunk tudni egy kis lélegzetvételhez és ami nagyon fontos: biztonságérzethez jutni??!! Aki tud valami biztatót, kérem írja meg,köszönöm!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elgázolt két kerékpárost, majd elhajtott az autós

Hódmezővásárhely - Országos elfogatóparancsot bocsátott ki a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság az… Tovább olvasom