Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

A Bumeráng párosával nyit a vásárhelyi Family Center

Hódmezővásárhely - Csütörtökön reggel 6-kor nyílik meg a vásárhelyi Family Center. A tizenkétezer négyzetméteres pláza fő üzlete, az Inter- spar százhúsz embernek ad munkát. A nyitás napján a Boros–Bochkor páros Bumeráng című rádióműsorát a helyszínről sugározzák.
A vásárhelyi Family Centeren az utolsó simításokat végzik. A 12 ezer négyzetméter alapterületű pláza – az összehasonlítás kedvéért: a szegedi 20 ezer négyzetméteres – legnagyobb üzlete a százhúsz dolgozónak munkát adó, hatezer négyzetméteres Interspar lesz, mely egymaga majdnem akkora alapterületen fekszik, mint a város jelenlegi legnagyobb működő hipermarketje, a Tesco.

Készülnek a nyitásra. Csak az Interspar százhúsz új munkahelyet jelent. Fotó: Tésik Attila

A Family Center hatalmas métereit jól jelzi, hogy 500 négyzetméteres szórakoztatóelektronikát és háztartási gépeket kínáló üzlet nyílik benne, de megtalálható itt, többek közt, a városban szintén szokatlan nagyságú fotós és játékbolt is. Ez utóbbi kirakatát lassan egy hete nézegetik a vásárhelyi gyerekek és szüleik, akik a hódtói benzinkút mögött, az üzlethez vezető járdán már rendszeresen beóvakodnak az amúgy még lezárt területre. A boltok némelyikébe több kamionnyi árut kell elhelyezni – még nyitás előtt.

A Tesco is készült

Pontgyűjtő akciót időzített a vásárhelyi Family Center nyitásának időszakára a város ma még egyetlen hipermarketje. A Tesco – melynek akciója csak a vásárhelyi üzletben folyik – egyébként jövőre bővíti is az áruházat. Az ezzel kapcsolatos közmeghallgatást november 21-én délelőtt 10-kor tartják a Petőfi Művelődési Központban.

Az áruháznyitás napján számtalan vevőcsalogató praktikával várják a vásárlókat. A legérdekesebb, hogy a Boros–Bochkor páros népszerű Bumerángját innen sugározzák csütörtökön reggel háromnegyed 6-tól. November 12-én lapunk babafotózásának is helyet ad a bevásárlóközpont.

A Family nyitását jó néhány kereskedő izgalommal várja. Jól jelzi ezt, hogy néhányan csak név nélkül voltak hajlandók elmondani, tartanak az újabb konkurensektől. Úgy látják, hogy a Family megjelenése jobban átrendezi majd a helyi kereskedelmet, mint tette azt annak idején a Tesco.

Dékány Tamás, a legnagyobb helyi játéküzlet tulajdonosa elmondta, nem hiányzik neki a konkurencia megjelenése, megpróbálják túlélni, ahogy túlélték a Tesco nyitását is, mégpedig úgy, hogy az eddiginél személyesebbé próbálják tenni a vásárlást az üzletben. Számít azonban arra, hogy – különösen az első hónapban – csökken majd a forgalma.

Most még pakolnak, csütörtökön 6-kor nyitnak. Fotó: Tésik Attila

Nem tart nagyon a Familyben nyíló nagyméretű fotóüzlettől Antalóczy Tibor, aki maga is fényképészüzletet működtet. Úgy véli, az új üzlet velük nem tud majd versenyezni.

Olvasóink írták

  • 1. Ábrahám Zoltán 2007. november 08. 14:49
    „A város utcáin két kerekes körözött Insterpar felirattal: "Megnyitottunk!" Tudom, hogy az Insterpar nem hazai cég, de megkérdezhetnék, hogy mi hogyan van helyesen magyarul. Vagy "Kinyitottunk" vagy " Megnyitottuk üzletünket" de "Megnyitottunk" az nem helyes.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Interaktív kampány és kezelés Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Három hónapos program keretében szoktatják le a nikotinfüggőségről azokat a… Tovább olvasom