Délmagyar logó

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos -2°C | 7°C Még több cikk.

A cső miatt várnak a díszburkolattal Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Jövő héten elkezdik lefektetni Vásárhely belvárosában a termálvízcsöveket. A Dr. Rapcsák András úton kezdődik a munka, hogy itt minél hamarabb befejezhessék a sétálóutca kialakítását.
Hetek óta lassan folyik a munka Vásárhelyen, a Dr. Rapcsák András útnak azon a szakaszán, amelyet a belvárosi rehabilitációban sétálóutcává alakítanak. Mucsi László, a polgármesteri hivatal városfejlesztési és üzemeltetési irodájának vezetője elmondta: ez azért van, mert előbb a belvárosi termálvíz-vezetékeket kell lefektetni. A héten hirdetik ki a közbeszerzés nyertesét, megkötik a kivitelezővel a szerződést, és várhatóan a jövő héten startolhat a munka, a csövek lerakása. A Deák Ferenc utcától indulnak a Dr. Rapcsák András úton a Kossuth tér felé, hogy minél hamarabb folytatódhasson a munka a sétálóutcán, így a díszburkolat lerakása is.

Korábban megírtuk: a Hódtó–Kistiszai csatorna melletti termálvezetékből leágazás épül a Tornyai János Múzeumig, a belváros felé. A termálvezeték pedig többek között a Dr. Rapcsák András út és a Tóalj–Szőnyi utcai körforgalom alatt húzódik. A 170 millió forintos beruházásra a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. 85 millió forintot nyert, s várhatóan jövő nyárra fejezik be a termálkör bővítését, ami kiváltja a földgázfűtést a Tornyai János Múzeumnál, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központnál, az Alföldi Galériánál és a Cseresnyés kollégiumnál.

A Tornyai János Múzeumnál létesítendő új épületszárny alapjánál betonacél-szerelés zajlik, a meglévő épületben pedig a nyílászárók cseréje. A tetőhéjazat is rövidesen a helyére kerül. A foghíjtelken kialakítandó fogadóépülethez gyártják a nyílászárókat, belső munkálatokat végeznek, majd következhet a homlokzat. A BMK új, görögkeleti parókia helyén felhúzott épületszárnyának kivitelezése a befejezéshez közeledik, a burkolás, festés van még hátra. Az idősebb Janáky István-féle épületnél a nézőtér befedését végzik, a tető és a hőszigetelés kialakítása folyik. Az Alföldi Galéria 99 százalékos állapotban van. A projektek a jövő év tavaszára, áprilisra készülhetnek el teljesen.

Olvasóink írták

 • 9. Hód 2011. november 26. 22:32
  „Mit sem ér a díszburkolat, ha már most le van hányva és vizelve, tele van szeméttel, amit a Rapcsák út 2. alatti két kocsmának és közönségének "köszönhető". Be kellene zárni őket, vagy korlátozni a nyitvatartásukat, hogy ne amortizálják le azonnal a felújított sétálóutcát.”
 • 8. Norbert87 2011. november 25. 10:41
  „(A cső miatt várnak a díszburkolattal Vásárhelyen).Ezt is lehet mondani , de mért nem azt írták hogy elfogyott a pénz??”
 • 7. eldorádó 2011. november 22. 19:31
  „A jövő heti cikkben, kérjük írjátok meg:
  Mi lesz a Rapcsák/Deák u. kereszteződéssel? Rá lehet hajtani a díszburkolatra? Lesz közlekedési lámpa?”
 • 6. booo 2011. november 22. 17:11
  „És végül a Közút átengedte a városnak azt az útszakaszt? Erről egy hír sem szól!”
 • 5. lepkehalo 2011. november 22. 16:57
  „2. Lixus_kzs: Ja, bicikli. Tekersz 200 m-t, leszállsz, tolod 20-at, megint tekersz, megint leszállsz. Legalább nem unatkozunk.”
 • 4. fles2 2011. november 22. 13:39
  „véletlenül a nem fizetés miatt hagyták ott az alvállalkozók az építést?”
 • 3. Én2 2011. november 22. 12:34
  „mi az, hogy bicikli azzal is közlekedni kell,. Itt a városban a lakókat leszarják itt csak a szavazatok kellenek de az nagyon.”
 • 2. Lixus_kzs 2011. november 22. 11:52
  „bicikli”
 • 1. cintula 2011. november 22. 11:37
  „a beruházásoknál miért kell már a kivitelezés előtt lezárni az utcát?
  miért nem képesek összehangolni azok akik nem csekéky fizetést és egyebet kapnak ezért?
  miért nem szempont s város lakóinak, a közlekedőknek az érdeke?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mozgalmas bűnügyi hétvége

Hódmezővásárhely - Két bűncselekmény elkövetőjét és ittas vezetőket értek tetten a hétvégén a… Tovább olvasom