Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

A cunamit is kiolvasták a Bibliából

Az embernek meg kell változnia ahhoz, hogy megmeneküljön a Föld a végső pusztulástól – hangzott el a minap egy vásárhelyi előadáson. A könyvtárban tartott összejövetelen a résztvevők a Bibliában keresték a választ arra, manapság miért van ennyi földrengés, szökőár, hurrikán és merénylet világszerte. De szóba került Mihail Gorbacsov is.
Majdnem tízen gyűltek össze egyik este a vásárhelyi Németh László Városi Könyvtár különtermében, hogy részt vegyenek az Időszerű kérdések – bibliai válaszok című előadássorozat összejövetelén. A lelkes kis csapat arra volt kíváncsi, vajon az utóbbi esztendőkben miért sújtja ennyi katasztrófa az emberiséget.

Elsőként világi magyarázatokat sorakoztatott fel az előadó, Cserbik Attila szegedi lelkész. A természet háborog, nehezen tűri már a hátán az embert – hangzott el. Érdekességként megemlítette az előadó, hogy a korábbi több ezer éves földtörténeti lépések ma egyetlen emberöltő alatt következnek be.

Az utóbbi tizenöt esztendőben, a globális felmelegedésnek köszönhetően 3-5 Celsius-fokkal nőtt az átlaghőmérséklet. Földünk édesvízkészletének nagy része jég formájában tárolódik. A felmelegedés hatására ezek a tartalékok eltűnnek, aszály pusztít számos országban. Az olvadás miatt emelkedik a tengerszint is, így 200 millió ember vándorol majd el a mélyen fekvő területekről. Nem elég a számos természeti katasztrófa – földrengés, szökőár és hurrikán –, de megnőtt az ember és ember közötti konfliktusok, háborúk száma is. Ennek egyik oka, hogy nem ismerjük a mértékletességet, s óriási különbségek alakultak ki az országok, illetve az emberek között. Egy felmérés szerint a világ népességének tíz százaléka akkora vagyonnal rendelkezik, mint a többi kilencven százalék együttesen.

A világi felvezető után a Bibliában keresték a választ az est résztvevői. Máté evangéliumában olvasható, hogy azt mondja Jézus: békétlenség, háborúk, döghalál és hatalmas földrengések következnek be hamarosan. Ettől az embernek azonban nem félnie kell, hanem fel kell rá készülnie. A katasztrófa ugyanis elkerülhetetlen. Jeremiás könyvében az áll, hogy az ember, amint megmenekül az egyik bajtól, azonnal a másikba esik.

Ámos könyve szerint pedig: aki oroszlán elől fut, az medvére fog bukkanni. Ez az utóbbi azt jelenti, hogy megoldást keresve egyre nagyobb problémával találja magát szemben az ember. Az összejövetelen Mihail Gorbacsov volt orosz elnök gondolata is felmerült, miszerint nem gazdái, hanem csak vendégei vagyunk a Földnek. Ezért nincs jogunk kizsákmányolni, mert a több évszázados pusztításnak itt az eredménye, katasztrófa követ katasztrófát.

A könyvtári est zárásaként szóba került, ha Isten nem fékezne, akkor még gyorsabb és nagyobb földrengések, szökőárak pusztítanának bolygónkon. Isten most arra vár, hogy az emberek megváltozzanak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sütnek, hogy kirándulhassanak

Nyugdíj-kiegészítésként leginkább takarítást vállalnak a mindszenti idősek. Az egy éve átadott… Tovább olvasom