Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

A doktor úr lett a befutó Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - A vásárhelyiek legszívesebben Molnár Ferenc A doktor úr című darabját néznék meg – ez derült ki a most lezárult szavazásból. A város színházszerető közönsége tizenegy darabból választhatta ki azt az ötöt, amelyet a 2007/2008-as évadban bemutatnak majd.
A 2007/2008-as színházi évad nem a megszokott lesz Vásárhelyen, a közönséget ugyanis nem kész műsorterv elé állították, hanem rájuk bízták, döntsék el, mit néznének meg a legszívesebben.

A Petőfi Művelődési Központ aulájába tettek egy urnát, s minden érdeklődő ide dobhatta be a szavazatát. A nézők egy tizenegy darabból álló listáról választhatták ki azt az előadást, amely leginkább közel áll hozzájuk. A voksolás november 6-án este, a Vörös Malom című musical bemutatója után ért véget.

A művelődési központ közönsége arról dönthetett, mit szeretne a színpadon látni. Fotó: Tésik Attila

Az összesítésből kiderült, hogy 744-en szavaztak. A legtöbben, 116-an Molnár Ferenc A doktor úr című darabját néznék meg. A második helyen, mindössze két szavazattal lemaradva a Padlás végzett. Harmadik lett az Indul a bakterház, a negyedik a Barátom, Harvey, az ötödik pedig a Jelenetek egy házasságból című darab.

A PMK vezetői ennek alapján kezdték el megszervezni az idei színházi évadot. Az első darabot decemberben mutatják be. A tervek szerint A doktor úrral vagy az ötödik legtöbb szavazatot kapó Jelenetek egy házasságból kezdenének.

A Top 5

1. A doktor úr: 116 szavazat
2. Padlás: 114 szavazat
3. Indul a bakterház: 94 szavazat
4. Barátom, Harvey: 91 szavazat
5. Jelenetek egy házasságból: 71 szavazat

A Molnár-darabot a budapesti Körúti Színház társulata mutatja majd be. A Jelenetek egy házasságból két szereplője – Détár Enikő és Rékasi Károly – a valóságban is egy párt alkot.

A 114 voksot kapó Padlást Mikó István rendezte, s a tervek szerint májusban kerül a PMK színpadára. Érdekessége, hogy a darabot bemutató soproni színház társulatának egyik tagja, Rárósi Anita így hazajön Vásárhelyre. Ugyanis a fiatal színésznő Rárósi Imre önkormányzati képviselő lánya.

Várhatóan április elején láthatják a vásárhelyiek az Indul a bakterházat, amelyet a szabadkai népszínház mutat be. A Budaörsi Játékszín társulata pedig januárban állítja Vásárhelyen színpadra a Barátom, Harvey-t, amelynek főszereplői Bánsági Ildikó, Koltai Róbert és Trokán Péter.

A műsortervből kimaradó darabok között szerepelt Oszter Sándor főszereplésével a Játék a kastélyban (61 szavazat), Tamási Áron Énekes madár című székely nép játéka (56), Balázs Péterrel a Második szereposztás (45), Gogol Revizorja Dörner Györggyel (39), Kosztolányi Dezső Édes Annája (36), illetve a Tartuffe 1949 (21).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csütörtökön nyit Vásárhelyen a Family Center

Hódmezővásárhely - Vásárhelyen csütörtök reggel 6 órakor nyit a Family Center, aminek fő üzlete a… Tovább olvasom