Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 12°C Még több cikk.

A Facebookon is aktívak az állatvédők

Nincs saját telephelyük, sem járművük, mégis erőn felül teljesítenek. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete számos állaton segített már, holott hivatalosan még csak 2012 óta léteznek.
- Nagy álmunk egy telephely, ahol biztonságban tudhatnánk a védenceinket – vág a közepébe a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének elnöke, Balogh Ernő, majd beavat bennünket az állatvédők mindennapjaiba. - A segítségkérés legtöbbször telefonon, vagy e-mailen keresztül érkezik hozzánk. A Facebook oldalunkon rendszeresen friss információkat osztunk meg a megmentett állatokról, illetve ott hirdetjük meg az állateledel gyűjtési akcióikat is – magyarázza az elnök.

Most ideiglenes gazdik biztosítanak helyet a mentett állatoknak.
Ideiglenes gazdik biztosítanak helyet a mentett állatoknak.

Az egyesületet saját költségből és állatbarátok kisebb támogatásaiból tartják fenn a tagok. Bárki segíthet nekik: állateledellel, kötszerekkel, sebtisztítókkal, fertőtlenítőszerrel adakozhatunk, de a legfontosabb, amivel segíteni lehet őket, az az örökbefogadás. Nagyon fontosnak tartják, hogy minden állatot - a nem kívánt szaporulat miatt - ivartalanítani kell, így csak ennek kötelezettségével ajándékozzák oda a kisállatokat. Minden esetben terepszemlét tartanak az örökbe adás előtt, szeretnénk megismerkedni a környezettel és a leendő gazdákkal, és miután az állat már elkerült tőlük, azután is nyomon követik az életét, nehogy újra hozzájuk kerüljön.

Nincs szándékukban olyan menhelyet létrehozni, ahol apró kennelekbe zárják a kutyákat. Most ideiglenes gazdik biztosítanak helyet a mentett állatoknak, így melegben, családias környezetben várhatják a befogadók jelentkezését. A leggyakrabban kutyákat, macskákat mentenek, azonban volt már arra példa, hogy haszonállathoz is kihívták őket. Sokszor riasztják az állatvédőket a Szivárvány Otthonból is; gyakran dobnak be ide kutyákat, macskákat a kerítésen keresztül és hiába van kamera, sosem tudják leleplezni az állatkínzókat; így feljelentést sem tudnak tenni.

Minden bejelentés valódiságát ellenőrzik. Balogh Ernő úgy véli, attól, hogy valaki nem él jómódban, még tökéletesen elláthatja a jószágait - nem egyszer találkoztak ilyen esettel. Ilyenkor ők maguk segítenek a gazdin eledellel, kutyaházzal, bolhairtóval.

Nem csak tárgyi formában várják a segítséget az egyesületnél. - Önkéntesek jelentkezését is fogadjuk, akik segítik és támogatják a munkánkat – segíthetnek szóró lapok terjesztésében, rendezvények, gyűjtési akciók szervezésében és lebonyolításában és sok- sok más dologban – igazából mindenki hasznossá teheti magát az egyesületünknél - magyarázza az elnök.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Modern laborban tanulnak fizikát, kémiát

Gyulai József fizikusprofesszor is jelen volt a róla elnevezett természettudományos műhely avatásán a vásárhelyi Németh László Gimnázium és Általános Iskolában Tovább olvasom