Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

A földhasználók is ellenőrizhetik merre jár a mezőőr

Hódmezővásárhely - Egy Vásárhelyen bevezetett új szolgáltatásnak köszönhetően ezentúl az interneten keresztül a földhasználók is nyomon követhetik, merrejárnak a mezőőrök a város 50 ezer hektáros határában - tájékoztatott Göbl Vilmos, az önkormányzat sajtóreferense.
A külterületen élők biztonsága, az ott értékkel rendelkezők vagyonának védelme érdekében a hódmezővásárhelyi önkormányzat évekkel ezelőtt újjászervezte, s az elmúlt időszakban jelentősenfejlesztette a mezőőri szolgálatot - mondta a sajtóreferens.

A nyolc mezőőr mindegyike globális helymeghatározó szoftverrel (GPS) ellátott PDA-készüléket (Personal Digital Assistant - Digitális Személyi Titkár) kapott. Az eszközök alkalmas arra, hogyhiteles, akár bírósági tárgyaláson is felhasználható fotókat készítsenek velük az észlelt szabálytalanságokról. A berendezés segítségével a mezőőr azonnal jelenteni tudja a központba az intézkedést igénylő eseményeket: a környezetkárosítást, a fa- vagy terménylopást vagy a felfedezett illegális hulladéklerakókat.

A készülék emellett szüntelenül továbbítja a mezőőr pontos helyzetét is. Ez az alkalmazottak biztonságát is szolgálja, hiszen sokszor 10-12 kilométerre a lakott területen kívül teljesítenekszolgálatot.

A napokban bevezetett új szolgáltatásnak köszönhetően az önkormányzat honlapján keresztül már a mezőőri járulékot fizető földhasználók is nyomon követhetik, merre jár a körzetükben szolgálatotteljesítő mezőőr. A földtulajdonosok bármikor kapcsolatba léphetnek az adott területen járőröző mezőőrrel, és mivel a rendszernek köszönhetően pontosan tudják merre jár, érdeklődhetnek a saját földjeik, érdekeltségeik iránt, amelyet éppen akkor ellenőrzött a szakember - mondta Göbl Vilmos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cigányok házánál gyújtogatott egy férfi

Hódmezővásárhely - Gyúlékony anyaggal töltött műanyag palackot helyezett el és gyújtott meg ismeretlen a vásárhelyi Klauzál utca egyik háza előtt. Tovább olvasom