Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

A főnővért faggatták

A mindszenti gondozási központ sikkasztással vádolt volt vezetőjének perében tegnap többek közt az intézmény jelenlegi főnővérét hallgatták meg. Tőle mint megbízott vezetőtől vette át a vádlott annak idején a létesítmény irányítását.
A tanúk meghallgatásával folytatódott tegnap a vásárhelyi bíróságon T. Józsefné, a mindszenti gondozási központ egykori vezetőjének pere. Mint arról már többször beszámoltunk, a volt igazgatót kétrendbeli sikkasztás bűntettével, s ötrendbeli sikkasztás vétségével vádolják. A tanúk között volt az intézmény egykori megbízott vezetője, akitől a vádlott 1999 áprilisában átvette az irányítást – Terbán Pálné jelenleg főnővérként dolgozik a gondozási központban.

Tegnap azt erősítette meg, hogy belső szabályzat nem volt arról, miként kell a gondozottak pénzét kezelni, őrizni. Elmondta: egy ideig füzetben vezették az intézményben a pénzmozgásokat. A bírónő, Pásztor Anikó kérdésére, hogy ez 2001 januárjában miért szűnt meg, kijelentette: nem tudja, s nem is kérdezte erről T. Józsefnét. Négy gondozottól volt meghatalmazása a nyugdíj átvételére. Volt, aki helyett alá kellett írni a nyugtát, mert erre már nem volt képes. A térítési díjat, valamint az egyéb kiadásokat általában egyik kolléganője jelenlétében rendezte el. A maradék pénzt borítékban átadta T. Józsefnének, mert a páncélszekrény a vádlott irodájában volt, s a kulcsát is a volt vezető őrizte. Erről azonban nem vezettek nyilvántartást.

A mindszenti gondozási központ egykori igazgatójának pere információink szerint néhány hónap múlva folytatódik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gödörbe rejtették Ferencet

Most már bizonyos: a gyilkos valóban elásta a mindszenti Szabó Ferenc holttestét a férfi házának… Tovább olvasom