Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

A Gregus csapata nyerte meg a megye aranyát

Hódmezővásárhely - A hétvégén rendezték meg a középiskolásoknak kiírt, A megye aranya elnevezésű vetélkedő döntőjét.
A hétvégén rendezték meg a középiskolásoknak kiírt, A megye aranya elnevezésű vetélkedő döntőjét, amelyre Vásárhelyről a Bethlen-gimnázium, a Gregus-szakközépiskola és a Németh László gimnázium, Szentesről pedig a Pollák- és a Boros-szakközépiskola, valamint a Horváth Mihály gimnázium jutott be. A kalandvetélkedő szombaton Szegeden rajtolt, ahol először vásárolni kellett egy Délmagyarországot, majd az abban talált útmutatás alapján megtalálni a várost alapító IV. Béla király lovas szobrát.

A történelmi, várostörténeti és kulturális ismereteket is igénylő vetélkedő kiállítóhelyekre is bevitte a diákokat és az őket vezető tanárokat. A Móra Ferenc Múzeumban csodálkozva figyelték a látogatók a sáros, vizes, rohangáló, valamit izgatottan kereső fiatalokat. Vásárhelyen az árvízvédelmi falnál és az Emlékpont Múzeumban is akadtak feladatok, s a gyors reagálás mellett a fizikális képességek is szerepet játszottak: nem volt ugyanis mindegy, mennyi idő alatt küzdik le a távolságokat a csapatok. Szabó Attila, a Németh László gimnázium csapatának tanártagja szombaton kijelentette: biztos benne, hogy Vásárhelyre kerül a megye aranya. Kollégája, Drahos Gábor (Gergus) is jó ötletnek tartotta a versenyt, amely a szentesi Bertók Róbertet dicséri, ő volt ugyanis a vetélkedő ötletgazdája, koordinátora.

Rohangáló, izgatottan kereső fiatalokkal telt meg tagnap a szegedi belváros. Fotó: Schmidt Andrea
Rohangáló, izgatottan kereső fiatalokkal telt meg tagnap a szegedi belváros.
Fotó: Schmidt Andrea

A szombat éjszakát Szentesen, a maguk által állított sátrakban töltötték a résztvevők. Majd vasárnap reggel képletesen kirabolták a helyi CIB Bankot, így tudták meg, hová rejtették a szervezők az evezőket, amelyekkel a Kurcán kenuzhattak. A folyón elrejtett kódokat kerestek, és vízzel töltött zacskókkal bombázták egymást a csapatok, de minden próbát képtelenség felsorolni. A vetélkedő a szentesi Dr. Papp László Sportcsarnokban zárult, papírvárépítés és -rombolás, valamint különböző váltók vártak a diákokra.

A megye aranya kalandvetélkedőt a vásárhelyi Gregus csapata nyerte, megelőzve a Németh és a Bethlen gárdáját.

Olvasóink írták

 • 6. boldiat 2010. június 02. 23:14
  „Ügyesek vagytok gyerekek! Egykor én is Gregusos voltam és ti vagytok a legjobbak, csak így tovább ja és a többi iskola csak mügüttünk fog kullogni még a szakmályukban is! Lehet, hogy mezgés létetekre nem eLismerő a szakmátok de nefelejtsétek el, hogy a nagy pénzek még mindig a föld alapú érték körül forog igy nem véletlen az se, hogy egyre több politikus és magasabb poziciojú ember vásárolja azt!
  Mégegyszer GRATULA!-)”
 • 5. Lixus_kzs 2010. június 01. 10:31
  „A legszebb az volt, amikor a Gregusos beléptetőkártyákat átalakították unokatesómék Kossuthosra :D”
 • 4. Lixus_kzs 2010. június 01. 10:30
  „A KZS a király!”
 • 3. Jani007 2010. május 31. 20:10
  „Én a Gregus csapat tagja vagyok/voltam. Nagyon élveztem a versenyt, és remélem jövőre is megrendezik, illetve részt vehetünk rajta:P.Köszi mindenkinek, a csapat nevében is!;)”
 • 2. Filctoll 2010. május 31. 17:12
  „Gratula !”
 • 1. SSO 2010. május 31. 17:01
  „Még több ilyen diákversenyt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műló Vásárhely belvárosában

Nem harap, nem rúg, tökéletesen biztonságos üzemű az a ló, amelyet nap mint nap láthatnak mindazok, akik Szeged felől érkeznek a városba. Tovább olvasom