Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

A gyanúsított anyja szerint a fia ártatlan

Képtelenségnek tartja a mindszenti Rostás Lajosné, hogy tizenhét éves fia gyilkolta volna meg szeptember közepén a tőlük néhány utcával arrébb lakó Szabó Ferencet. Az áldozat nővére ma is fél, s reméli, a bűnöst szigorúan megbüntetik.
Az áldozat testvére ma is fél a legapróbb rezzenéstől is. Fotó: Tésik Attila
Megdöbbent a mindszenti Rostás Lajosné, hogy tizenhét esztendős fiát gyanúsítják egy középkorú helybeli férfi, Szabó Ferenc meggyilkolásával. Mint arról két hónapja beszámoltunk, az áldozat holttestét az udvaron ásta el az elkövető. A rendőrség a fiatalkorú R. J.-t eredetileg azzal a gyanúval vette őrizetbe, hogy többedmagával megtámadott és megvert, majd kifosztott egy 49 esztendős mindszenti férfit. A rendőrség keddi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a fiatalkorút azzal is gyanúsítják: megölte Szabó Ferencet.

– Nem hiszem el, hogy a fiam ilyet tett volna – mondta édesanyja. Rostás Lajosné egyszerűen elképzelni sem tudja, hogy az alig 40-50 kilós, szív- és tüdőasztmával küszködő gyermeke hogyan végezhetett volna az erős testalkatú áldozattal.

– Nem tudna ilyet tenni egyébként sem – csatlakozott az édesanya véleményéhez a nagymama. Kiderült, hogy a fiú már nem először került a rendőrség látókörébe. Anyja szerint azóta kísérik nyomon tetteit, mióta kábítószert találtak nála.

A indulatoktól és érzelmektől egyre inkább átfűtött hangú asszony szerint a hatóság a fia előállításakor nem mutatott fel házkutatási parancsot, úgy vitték el a fia ruháit a szekrényből. Majd szavaiból kiderült, a rendőröknek mégiscsak volt házkutatási parancsuk.

A család egy héttel ezelőtt tudta meg, hogy a fiút emberöléssel is gyanúsítják, addig úgy tudták, hogy csak csoportos rablás miatt kell felelnie. „Dolgos gyerek ez" – mutatta a bekeretezett családi fényképeket a nagymama. Az egyik fotón az unoka családi körben, a másikon munka közben látható. Az is kiderült aztán, a tanulást sem hagyta abba: magántanuló a kisegítő iskolában.

– Sírt az egész család, amikor a sajtóban olvastuk, majd a rádióban hallottuk, mivel vádolják – érzékenyült el az anya, aki elárulta, eddig egyetlen alkalommal látogathatta meg előzetes letartóztatásban lévő gyermekét.

A helybeliek nem akartak véleményt mondani a családról. A városban csak Kele becenéven ismert fiatalemberről azonban többen is mesélték: rossz hírét már az iskolában megalapozta, egyszer például meggyújtotta egyik osztálytársa haját.


Nem érez elégtételt

– Félek, s akkor sem nyugodtam meg, amikor meglett a tettes – fogadott bennünket az áldozat nővére, aki nem járult hozzá ahhoz, hogy leírjuk a nevét vagy megmutassuk az arcát. A Rostásék házától nem is olyan messze élő asszony ma sem érti, hogyan gyilkolhatták meg olyan kegyetlen módon testvérét, aki szavai szerint egy léleknek sem ártott – amolyan ártalmatlan alkoholista volt.
– Elégtételt sem érzek majd akkor, ha valóban elítélik az elkövetők, mert Ferit ez sem adja vissza. Reménykedem, hogy a bíróság szigorú lesz, a tettest nem engedi szabadon egy-két esztendő után. Ma sem tudjuk, hogy a testvérem, aki még a legjobb barátját sem engedte be soha a házába, miért hívhatta be gyilkosát, már ha egyáltalán behívta – küszködött sírással a rossz ideig- és egészségi állapotban lévő asszony. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzszerző úton Klagenfurtba

Bérelt busz visz bennünket Klagenfurtba, ha sürgős hitelre van szükségünk: ez az út fejenként 12-13… Tovább olvasom