Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

A héten már aszfaltoznak

A hét közepén megkezdik a vásárhelyi Mester utca aszfaltozását, s ezzel új szakaszába lép a másfél milliárdos útrekonstrukció. Idén a tervezett 37 utcából 13-at akarnak átépíteni.
Másfél méterrel lesz szélesebb a Mester utcai útburkolat Fotó: Tésik Attila
A másfél milliárd forintos vásárhelyi útrekonstrukció a hét közepén újabb szakaszába lép, a tervek szerint ugyanis megkezdik az első aszfaltozást – jelentette be tegnap a helyszínen, azaz a Mester utcán Csorba Mihály alpolgármester.

Az érintett 37 utca egy részét nem csak újraaszfaltozzák, de jó néhányat jelentősen ki is szélesítenek, mégpedig a forgalomszámlálás adatai alapján. Ezeknek egy rácsos szerkezettel megerősítik az alapját, jelentősen megnövelve a teherbírást. A jelenlegi munkálatok során az Agyag utca burkolatát 1, a Lévaiét 2, a Szent Lászlóét 1, míg a Mester utcáét 1,5 méterrel szélesítik ki. Az aszfaltozás megindulhat az említetteken kívül a Szabadság tér hátsó részénél és a Zrínyi utcában is.

Hornyik Béla, a kivitelező Betonút Rt. főmérnöke elmondta, a munkálatok zökkenőmentessé tételére Vantara János személyében állandó építésvezetőt neveztek ki Vásárhelyre, az egykori Hódgép telephelyén pedig irodát működtetnek.

A főmérnök elmondta: ha az időjárás lehetővé teszi, december 10-éig folyamatosan aszfaltoznak. Terveik szerint a 37 utcából 13-at készítenek el teljesen még az idén. A munkálatokat a kényszerű téli szünetet követően márciusban akarják folytatni. Az építkezések során ügyelnek arra is, hogy egy-egy utcát szakaszonként zárjanak csak le.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Siralmas állapotú kémények

A vizsgált kémények 75-80 százaléka javításra szorul, 8-10 százalékuk pedig életveszélyes –… Tovább olvasom