Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

A HISZK-be kerülnek a műszaki szakok

Hódmezővásárhely - Az ősszel már nem indulnak műszaki szakok a vásárhelyi Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskolában.
Az intézménynek 2013 júliusa óta a Földművelésügyi Minisztérium a fenntartója, így a tárca profiljához illeszkedő képzések maradnak csak az iskolában. – Ez az év átmenet, az ősszel már nem indulnak új műszaki szakok. A jelenleg informatika, gépészet és mechanika szakon tanuló diákok még itt fejezik be a középiskolát – mondta Nagy Zsuzsanna.

Az iskola igazgatójától megtudtuk, agrárágazati és gazdaképzést hirdettek meg a következő tanévre. A műszaki szakokat az országosan is elismert Kossuth-iskolában oktatták Hódmezővásárhelyen, amit néhány éve összevontak a Gregussal, most pedig onnan is eltűnnek ezek a szakok. A Hódmezővásárhelyi Integrált Szakképző Központ (HISZK) intézményei veszik át ezeket, így az Eötvös József Székhelyintézménybe, a Kalmár Zsigmond, illetve a Corvin Mátyás Tagintézménybe kerülnek.

Már csak 3 évig oktatnak műszaki szakokat a Gregusban. Fotó: Antal Sándor
Már csak 3 évig oktatnak műszaki szakokat a Gregusban. Fotó: Antal Sándor

Korábban megírtuk, a makói Galamb József mezőgazdasági szakképzőben is hasonló a helyzet. A hagyományos ipari szakmák – az ács, a szobafestő-mázoló, a lakatos, az ipari gépész vagy a gépi forgácsoló – már nem indulnak az iskolában. A hagymavárosban a Návay Lajos kereskedelmi és közgazdasági szakképző tervezi ilyen szakmák képzésének indítását.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Batátatermesztésbe fognak a hallgatók

Az ásotthalmi Bivalyos Tanya Kft. olyan javaslattal kereste meg az SZTE vásárhelyi mezőgazdasági karát, hogy működjenek együtt a növény, illetve szaporítóanyaga előállításában. Tovább olvasom