Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

A hódtóiak egy részét zavarják a rendezvények

Szinte minden hangos rendezvényt a Hódtóba szerveznek – Tóthné Mohos Erika vásárhelyi önkormányzati képviselő szerint erre panaszkodnak választói. A legutóbbi közgyűlésen eldöntötték: megvizsgálják a helyzetet, s újragondolják, ezentúl hol lehessen ilyen programokat tartani.
A hódtóiak egy része nem ugrál örömében, ha rendezvényeket szerveznek. Fotó: Tésik Attila
A legutóbbi két közgyűlésen Tóthné Mohos Erika vásárhelyi önkormányzati képviselő szóvá tette, hogy a Hódtó városrészben élők rendre azt panaszolják: állandóan rendezvényeket szerveznek a lakótelepek közelében – hangos a zene és a tűzijáték, ez pedig igencsak zavarja őket.

Legalább szabályoznák, hogy meddig tarthat egy-egy buli – bosszankodott a Hódtóban élő Kovácsné. Az asszony szerint főként az idősebb korosztály zúgolódik a hangos rendezvények miatt. Igaz, ennek ellenére köztük is akad olyan, akit a kíváncsiság az ablakhoz szegez, hogy lássa, mi is történik az utcán. Persze a fiatalabbakat inkább vonzzák ezek a programok, s nem is háborganak miattuk. Azzal azonban tisztában kell lenni, hogy ez mégis egy lakótelep, ahol hétvégenként pihenni is szeretnének, tette hozzá.

Valóban sok program van a Hódtóban – ismerte el a minapi közgyűlésen Makó András, a lakosságszolgálati iroda vezetője, ennek oka azonban egyszerű: nincs más, erre alkalmas helyszín a városban. Megoldásként azt javasolta, módosítsák a rendeletet, s szabjanak új kereteket az effajta rendezvényeknek. Ezt az elképzelést Lázár János polgármester is támogatta, hozzátette viszont, hogy szerinte a hódtóiak legnagyobb gondja nem ez, hanem a panellakások drága távfűtése. A helyzet javítása érdekében szeretné a város visszavásárolni a szolgáltató korábban privatizált 49 százalékát.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jankovics a száz roma sorsát kutatja

Könyvet készül megjelentetni a vásárhelyi Jankovics Zoltán annak a körülbelül száz romának a… Tovább olvasom