Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

A HVB szerint jogsértő Balogh Jánosné szórólapja

Helyt adott tegnap Vásárhelyen a helyi választási bizottság Pogány Tiborné választópolgári kifogásának. Eszerint Balogh Jánosné független országgyűlési képviselőjelölt szórólapjának tartalma, valamint nyilatkozata sérti az esélyegyenlőséget.
Mint arról már beszámoltunk Korsós Ágnes vásárhelyi jegyző sajtótájékoztatón tudatta: Baloghné röplapjával kapcsolatban több bejelentés érkezett a múlt héten a helyi választási bizottsághoz. Megtévesztőnek találták azt a kijelentést, hogy Lázár János, a Fidesz–KDNP közös jelöltje pártlistán már bejutott a parlamentbe.

A választási bizottság döntése szerint a szórólapon az a bekezdés, miszerint „Ennek érdekében kérem Lázár Jánost, aki pártlistán már bejutott a Parlamentbe, hogy a választópolgárok érdekeit helyezze a pártérdek fölé", sérti a választási törvény szerinti esélyegyenlőséget. Hiszen amennyiben a jelölt az egyéni választókerületben mandátumot szerez, törlik a területi, illetve az országos listáról – derül ki az indoklásból. Ugyanakkor, Baloghné egyik, lapunknak tett nyilatkozatával kapcsolatban is jogsértést állapítottak meg. Ez szintén szerepelt a panaszos kifogásában. A bizottság szerint ugyanis nem igaz Baloghné azon kijelentése, hogy a második forduló már az egyéni jelöltekről szól, nem pedig a pártokról, hiszen a jelöltekre adott voksok a pártoknak is mandátumot szerezhetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kölni helyett az áradó Tisza

Otthon nem kunszt fogadni a locsolkodókat húsvéthétfőjén, de az áradó Tisza mellett annál… Tovább olvasom