Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

A járási hivatal költözik a zeneiskola épületébe

A Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal költözhet a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény egykori Kálvin téri épületébe. A közgyűlés zöld utat adott, hogy a jelenleg a városházán működő járási hivatal térítésmentesen használhassa a 2011 ősze óta üresen álló zeneiskolát.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

 
Hozzájárult a vásárhelyi közgyűlés ahhoz, hogy a Csongrád Megyei Kormányhivatal Hódmezővásárhelyi Járási Hivatala térítésmentes használatra megkapja a 2011 őszétől üresen álló, korábban a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény által használt Kálvin téri épületet – ha a kormányhivatal több fejlesztési pályázaton is sikeres lesz. Annak idején azért költözött el a volt zeneiskola, mert a megújult Bessenyei Ferenc Művelődési Központban kaptak tantermeket, a székhelyét pedig a HISZK Eötvös József Székhelyintézmény Mária Valéria utcai épületébe tették át, ahol szintén jó néhány tanteremben tanulnak hangszeren játszani a diákok. Már a költözés kapcsán is elhangzott az egyik közgyűlésen: a megüresedő épületben a járási hivatal működne. Jelenleg a városházán, több mint 600 négyzetméteres irodarészeken fogadják az ügyfeleket – a kormányhivatal és a vásárhelyi önkormányzat által kötött használati megállapodás szerint a közüzemi és egyéb költségek megtérítése mellett, térítésmentesen.

A kormányhivatal fejleszteni akarja a vásárhelyi járási hivatalt a már meglévő 11 kormányablak mellé, a növekvő ügyfélforgalom kielégítése végett (az okmányirodával együtt havonta 6000-7000 fő). Azért lenne célszerű önálló épületet biztosítani, mert a városházán nem lenne hely a fejlesztésekhez. A kormányhivatal két pályázatból szeretné megvalósítani a Kálvin téren a fejlesztéseket – energiahatékonysági beruházással az 1670 négyzetméteres épület teljes energetikai korszerűsítését akarják, külsőleg és belsőleg is megújulna a volt zeneiskola, valamint az Új Széchenyi-tervhez kapcsolódóan akadálymentesítenék, és ügyfélszolgálati arculathoz alakítanák át. A pályázatoktól függ, mikor kezdődik a felújítás, és mikor költözhet át a járási hivatal az épületbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem veszi el a földet az állam

Visszautasítják azt, hogy a vásárhelyiekkel, a várossal takarózva védi a Hód-Mezőgazda Zrt. az üzleteit – mondta Hegedűs Zoltán és Benkő Zsolt önkormányzati képviselő. Tovább olvasom