Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

A Jobbik az erkölcsi bizonyítványról

Hódmezővásárhely – Cáfoljuk azokat az állításokat, amelyek szerint a Jobbik javaslata kötelezni szeretné a szociális bérlakások pályázóit arra, hogy erkölcsi bizonyítványt is benyújtsanak a kérelmükhöz. Erről szó sincs, csak önkéntességről – jelentette ki csütörtökön sajtótájékoztatón Dombi-Kiss László, a Jobbik vásárhelyi szervezetének elnöke.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Többször megírtuk: Molnár Lászlóné, a párt önkormányzati képviselője javasolta az erkölcsi bizonyítvány önkéntes beadását a legutóbbi közgyűlésen. A Szabadság téren történt konvektorlopást említette, mondván: jogos elvárás, hogy azokat a pályázókat részesítsék előnyben, akik betartják a társadalmi együttélés szabályait. Erre reagált hétfőn sajtótájékoztatón Matyi Sándor, a vásárhelyi roma nemzetiségi önkormányzat alelnöke, aki felháborítónak tartotta a jobbikos javaslatot, és diszkriminációról, gyűlöletkeltésről, rasszizmusról beszélt.

– A képviselő asszony egy reális, megvalósítható, a város, a közösség vagyonát védő indítvánnyal élt. Lázár János országgyűlési képviselő, Grezsa István önkormányzati képviselő, valamint Matyi Sándor szerint ez már cigányozás, burkolt rasszizmus. Molnár Lászlóné száját nem hagyta el a cigány kifejezés. Nem mi csinálunk slágertémát az ügyből – mondta Dombi-Kiss László. Úgy vélte: egyszerűen csak be kell tartani a törvényeket, és preventív szűrőként érvényesülne az erkölcsi bizonyítvány.

„Vihar egy pohár vízben" – közölte Molnárné, aki megerősítette: esze ágában sincs eleget tenni Matyi Sándor felszólításának, hogy mondjon le a közgyűlés mezőgazdasági, vállalkozási és nemzetiségügyi bizottságának elnöki posztjáról.

Olvasóink írták

 • 19. xenopus 2013. november 22. 15:27
  „Én mint becsületes adófizető, támogatom a javaslatot!
  Igen is nézzük meg hogy azt amiben (talán) nekem is az adóforintom benne van, kinek, milyen célra és feltételekkel adják oda az ÁLTALUNK megválasztott BENNÜNKET (?) képviselő emberek!”
 • 18. mivan? 2013. november 22. 09:21
  „Még azt se mondta, hogy nem kaphat bérlakást aki nem mutatja be, csak nem élvez elsőbbséget. Szóval ez egy nagyon jó ötlet! Nem érdekel különösebben a jobbik, de ezzel beletrafáltak valamibe az tuti!! Lázár meg ne burkoltozzon itt, mert a Fidesz ugyanígy kommunikál egyfolytában minden témában, egyenesen az emberek szemébe ezek még nem mondtak semmit.”
 • 17. ellenálló 2013. november 22. 07:55
  „Szeretném megkérdezni Matyi Sándortól, hogy a számos munkahelyen kért és megkövetelt erkölcsi bizonyítványt miért érzi kirekesztőnek?
  - A közvagyon védelme iránti igény ,,burkolt cigányellenesség"?
  - Kirekesztő mivolta miatt be kellene tiltani az erkölcsi bizonyítványt?
  - Esetleg be kellene vezetni a fogda és börtönjártasságit?
  A Fidesz a büntetett előítéletű, kétes múltú embereknek akar kedvezni és így szavazatokat szerezni. A cigányság pedig nem veszi észre, hogy az orruknál fogva vezetik őket, és ehhez még a "cigányvezetők" asszisztálnak is.
  Ezzel saját magukról állítottak ki "erkölcsi bizonyítványt". A foci nyelvén ez bizony öngól. :)”
 • 16. zero 2013. november 22. 07:43
  „Támogatom”
 • 15. Envoltam 2013. november 22. 07:21
  „Ez nem roma kérdés. Az kapjon támogatást, akinek van erkölcsi bizonyítványa. Aki nem kaphatja meg az vajon megérdemli (függetlenül attól, hogy kisebbség-e vagy nem) ? Nem értem miért háborodott fel Matyi. Akkor rasszizmus, ha már nem tudnának egyesek felmutatni erkölcsit? Aki megérdemli annak meg nincs oka ezen aggódni. Egy sorbanállás megér egy lakást szerintem...”
 • 14. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. november 22. 06:10
  „Egy normálisan dolgozó ember egzisztenciája foroghat kockán egy esetlegesen hátrányos erkölcsi bizonyítvány révén.
  Ezekre miért kéne, hogy másképp hasson?”
 • 13. StencilAtya 2013. november 22. 02:59
  „A vak komondornak is kell erkölcsi?”
 • 12. Ballas 2013. november 21. 19:00
  „9. az év vicce te vagy és a hozzád hasonlók! minden pártban vannak / lehetnek olyan emberek akik bűnt / kihágást követtek/követnek el, ezt nem lehet kizárni. A jobbikban is akadt néhány az elmúlt években, de könyörgöm nézz már körbe az imádott baoldalad környékén! azok le se mondanak a mentelmi jogukról, hazudoznak, hamisítanak, mocskolódnak, lopnak mindent elkövetnek hogy megússzák! ezzel szemben a jobbik ilyen ügyekbe került tagjai azonnal vállalták a felelősséget és a következményeket! TE SZÁNALMAS idióta! Szóval a RETEKpárt kifelyezés nem nyerő, inkább úgy mondanám hogy az egyetlen erő ma magyarföldön amiben még bízhat az igazi magyar!”
 • 11. sóska66 2013. november 21. 18:37
  „Én támogatom az erkölcsi bizonyítvány szükségességét. Kár, hogy eddig nem kellett......”
 • 10. ötös 2013. november 21. 16:25
  „igen. Kellene erkölcsi! Felháborító olyan embert támogatni közpénzből , aki a közösség ellen vét!!! Ez nem roma, vagy nem roma kérdés! Miért tiltakozik a roma önkormányzat vezetője? Ezzel neki is egyet kellene érteni. Azt az embert kell támogatni, aki legalább együtt tud élni a közösséggel és nem bűnöző.”
 • 9. Ebgondolat 2013. november 21. 15:42
  „Muhahhhaha! A jobbik beszél erkölcsi bizonyítványról?! Hány olyan tagja van ennek a retekpártnak, akik már tuti, hogy nem kapnak? Ez az év vicce!”
 • 8. queenmargareth1 2013. november 21. 15:30
  „3:)))))))erkölcsi?egy cigány hogy fizeti ki?vagy azt is mi fizetjük, vagy aki nem cigány, de ugyanúgy nincs pénze..
  Viszont igen, kellene valami normális döntés, hogy azok jussanak lakáshoz, akiknek nem az a célja, hogy rögtön szétlopja!Pl, akinek már volt, de azért kér újat, mert ez is az is eltűnt (lopásról bejelentés!)...az nem kap újat!Ugyanis, ha én lopnék az albérletemből úgy kirúgnának, mint macskát...-ni.A lassú amortizálódást ebbe nem értem, de egy konyhaasztal nem kopik el két év alatt.Példa volt.”
 • 7. Krampampuli 2013. november 21. 15:26
  „Jó ez a cikk. Épp a KFCS-s cikk alatt. :)”
 • 6. Horthyszobor 2013. november 21. 15:10
  „A cigány népet nem zavarja, ha így hívják őket. Miért nem tudják a liberálisok ezt megérteni??? Ha valaki magyar akkor nem lehet mondjuk uborka, ha egyszer magyar...”
 • 5. majzik 2013. november 21. 15:10
  „Miért is nem ?

  Én még az alkoholfogyasztást, cigarettát és a drogot is kizárnám !

  Szóval a <moderálva> adófizetőtől elvesszük, hogy nekik jusson ?”
 • 4. pachakuti 2013. november 21. 14:36
  „Vajon ez a <moderálva> vásárhelyi roma nemzetiségi önkormányzat alelnöke Matyi Sándor tudna-e bemutatni egy erkölcsi bizonyítványt?
  <moderálva>”
 • 3. dodeka 2013. november 21. 14:22
  „Szegény Keresztúri Farkas Csaba is nagy bajban lenne, ha az erkölcsi bizonyítvánnyal tudna csak lakhatást intézni...”
 • 2. axon 2013. november 21. 14:14
  „Ezen jót nevettem.
  Erkölcsi bizonyítványt a legtöbb munkahelyen kérnek -, ahol én dolgozom, ott is.
  Szólok a főnökömnek, hogy egy cigányozó, diszkrimináló, burkolt rasszista disznó, azonnal adják vissza a bizonyítványomat.”
 • 1. Én2 2013. november 21. 14:10
  „Miért olyan gond ha erkölcsit kérnek, minden magyar állampolgártól kérhetnek.Szerintem örülhetnek, hogy minden fizetés nélkül felújítják a lakásukat amikor mások hatalmas pénzeket fizetnek ezért.Molnárné nem mondott semmi különöset ezzel, miért kell felfújni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

260 millió forintos Leader-támogatás

Egy hete arról számolhattunk be, hogy Leader-pályázaton 6 vásárhelyi civilszervezet 250 millió forintos, százszázalékos támogatást kapott értékek megőrzésére. Tovább olvasom