Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

A Jobbik szerint a Fidesz látványosan gyengült Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Az ellenzéki párt szerint a választáson a Fidesz látványosan gyengült a 2010-es eredményéhez képest, "ami egyértelműen a kritikán aluli kormányzati teljesítménynek tudható be".
A Jobbik szerint a vasárnapi, hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás a 2010-es eredményhez viszonyítva azt bizonyítja, hogy csak a Jobbik képes önerejéből is erősödni - áll az ellenzéki párt hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Jobbik szerint a választáson a Fidesz látványosan gyengült a 2010-es eredményéhez képest, "ami egyértelműen a kritikán aluli kormányzati teljesítménynek tudható be". A baloldal úgy tudta elérni a második legjobb eredményt, hogy 2010-zel ellentétben, amikor a Zöld Baloldal jelöltje külön mérette meg magát, most felsorakozott egy jelölt mögé, ezzel szemben a Jobbik annak ellenére erősödött csaknem két százalékot, hogy részben a radikális tábor szavazataival a negyedikként végzett a Magyarok Szövetségének elnöke - értékelt az ellenzéki párt.

Vasárnap Almási Istvánt választották Hódmezővásárhely polgármesterévé, a Fidesz-KDNP jelöltjét a nem hivatalos végeredmény szerint - a voksolók 52,31 százaléka támogatta. Kis Andrea, az MSZP jelölte 22,72 százalékot, a jobbikos Kovács Sándor 14,1 százalékot, a függetlenként induló Nagy László 10,95 százalékot kapott. A választáson 33,06 százalékos volt a részvétel, összesen 12 ezer 291 érvényes szavazatot adtak le.

Hódmezővásárhelyen azért tartottak időközi választást, mert a várost 2002 óta irányító Lázár János június 2-ától a Miniszterelnökséget vezeti államtitkárként, és e poszt a jogszabályok értelmében összeférhetetlen a polgármesteri tisztséggel.

Olvasóink írták

 • 5. besenyőmiskabácsi 2012. szeptember 08. 23:24
  „2. Dongó 2012.09.05. 08:27
  A Jobbik pedig ne hallgasson, kiabáljon, legyen ott minden lakossági fórumon, kérdezzen, követeljen választ, válaszokat, okosan érveljen. Hallassa hangját a képviselő, képviselők, tartsanak rendszeres tájékoztatót. Tudom a helyi média a hatalom markában van, hát azért érveljen, kérdezzen a fórumokon.

  Jelenlegi helyzet szerint úgy tűnik a fidesz időben észrevette mekkora veszélyt jelent számára a Jobbik. Nem kockáztatnak, hanem biztosra mennek és még csírájában elfojtják ezeket a törekvéseket. Legalábbis itt Vásárhelyi viszonylatban biztosan. Furcsálltam én a kampány alatt is, hogy mennyire visszafogott és mérsékelt a Jobbik propagandája. Most már kezd összeállni a kép, hogy elérkezett az idő a kiiktatásukra.”
 • 4. besenyőmiskabácsi 2012. szeptember 08. 23:17
  „3. bozoeszter 2012.09.05. 15:05
  Én azért kíváncsi lennék ,a nyugdíjas lakóparkban és a szociális otthonban kik "szavaztak"!!!!!!!!!!!!Mivel állítólag itt volt legnagyobb a szavazatok aránya.

  Tartok tőle, hogy ez a hétpecsétes titkok közé fog tartozni, mint az ajánlószelvények gyűjtése.”
 • 3. bozoeszter 2012. szeptember 05. 15:05
  „Én azért kíváncsi lennék ,a nyugdíjas lakóparkban és a szociális otthonban kik "szavaztak"!!!!!!!!!!!!Mivel állítólag itt volt legnagyobb a szavazatok aránya.”
 • 2. Dongó 2012. szeptember 05. 08:27
  „Üdv!
  Valóban látványos és óriási mennyiségű propaganda anyaggal árasztották el a várost. Tették mindezt, tévedés ne essék, nem a Fidesz, nem Almási, nem Lázár, hanem a város, a város polgárainak pénzéből, nem törődve azzal, hogy ez hány millást emészt fel.
  A Jobbik pedig ne hallgasson, kiabáljon, legyen ott minden lakossági fórumon, kérdezzen, követeljen választ, válaszokat, okosan érveljen. Hallassa hangját a képviselő, képviselők, tartsanak rendszeres tájékoztatót. Tudom a helyi média a hatalom markában van, hát azért érveljen, kérdezzen a fórumokon. A gyakorlat az, hogy egy fórumon csak azok vannak ott (nagy tisztelet a kivételnek), akik áhítattal néznek a császárra, lesik minden szavát és "nem mosnak kezet", mert kezet fogott velük a NAGY Ő.
  Igazán remélem, hogy Kovács Sándor nem fog eltűnni (nem így ismertem meg) a választás után. Sokkal több aktivitást kellene mutatni a Jobbiknak.
  Tisztelettel: Dongó”
 • 1. besenyőmiskabácsi 2012. szeptember 04. 23:14
  „" A Jobbik szerint a vasárnapi, hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás a 2010-es eredményhez viszonyítva azt bizonyítja, hogy csak a Jobbik képes önerejéből is erősödni - áll az ellenzéki párt hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében. "

  Továbbá még az is látszik, hogy bármennyire is elégedetlen a lakosság a politikai vezetéssel, ha kellő mennyiségű propaganda anyaggal árasztják el, akkor biztosítva van a fidesz uralom. Gyakorlatilag szünet és megállás nélkül bombázták az egyszerű, tájékozatlan lakosságot a városvezetés által jónak vélt gondolatokról. Így sikerült beültetni a szavazók fejébe, hogy legjobban teszik, ha az eddigi vezetésre szavaznak. Esélyt sem adtak a lakosságnak a mérlegelésre vagy megfontolásra. Nyilvánvalóan nem könnyű felvenni a versenyt egy olyan hatalommal, akinél nincsenek anyagi korlátok a kampányolásra. Feltételezhetően az elkövetkezőkben is erre a stratégiára számíthatunk. Amennyiben nem találja meg a módot az ellenzéki párt a tájékoztatási egyeduralom és aránytalan túlsúly mérsékletére, úgy átütő sikerre szerintem nem számíthat. Legnagyobb sajnálatomra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: Az emberek mégsem kérnek az MSZP-ből

Hegedűs Zoltán szerint a vásárhelyi időközi polgármester-választás eredménye azt bizonyítja, az emberek mégsem kérnek az MSZP-ből. Tovább olvasom