Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

A József Attila-iskola és a szemközti ház lakói

Rendbe szeretnék hozni, ezért tulajdonképpen örökbe akarják fogadni a vásárhelyi József Attila Általános Iskola és az Oldalkosár utca 12. számú ház közti területet a tanintézmény diákjai, tanárai és a házban élők.
Rendbe szeretnék hozni, ezért tulajdonképpen örökbe akarják fogadni a vásárhelyi József Attila Általános Iskola és az Oldalkosár utca 12. számú ház közti területet a tanintézmény diákjai, tanárai és a házban élők. A tegnapi, helyszínen tartott sajtótájékoztatón Szögi Tiborné, az iskola igazgatója elmondta: a környezet megóvására nevelik a suli csaknem hatszáz diákját, rendbe tették a város segítségével a névadójuk mellszobra körüli kicsiny parkot, illetve fákat és cserjéket ültettek az udvarukon. A falfirkálók ellen sövényt ültettek, s a polgárőröknek köszönhetően a vandálok elkerülték az intézményt.

Óhegyi Zsolt a ház lakóinak nevében vállalta, hogy rendbe hozzák a szennyvízcsatorna javítása miatt feldúlt utcát, ennek keretében már új, az önkormányzat által biztosított fákat ültettek a kivágottak helyett. Bacsa Pál, a belváros területi képviselője arról szólt: nagy igény lenne egy gyalogátkelőre a Szentkirályi és a Tóalj utca kereszteződésében. Hozzátette: a képviselői alapja terhére a város rendbe hozta ugyan a Szentkirályi utca iskola melletti járdáját, ám a betonlapok nem bírták ki a telet. A képviselő szerint a nagy forgalmú járda végleges rendbetétele városi feladat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Februárban elkészül az Emlékpont

Várhatóan február végén fejeződik be Vásárhelyen az Emlékpontnak szánt épület felújítása, átépítése.… Tovább olvasom