Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

A kegyeleti verseny egyre fokozódik Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Újabb temetkezési vállalkozás próbál teret nyerni Hódmezővásárhelyen – az eddigi kettő mellett. A Csongrád Megyei Kegyeleti Kft., illetve a Borostyán Temetkezési Szolgálat mellett július óta az Írisz is irodát nyitott. A régiek nem örültek a versenytársnak, de tudomásul vették, hogy most már hárman osztoznak.
Versenytársat kapott nemrégiben a Csongrád Megyei Kegyeleti Kft. és a Borostyán Temetkezési Szolgálat. A kórházzal szemközt működő cégek versenyébe kapcsolódott be az 1990 óta Ferencszálláson, Klárafalván, Kiszomboron, majd Makón ismertté vált Írisz Temetkezési Szolgálat, amely most a vásárhelyi Szántó Kovács János utcában is irodát nyitott.

– Férjem alapította a céget, majd amikor 1995-ben meghalt, velem együtt a már felnőtt gyerekeink vették át a vállalkozást – mondta Kovács Irén cégvezető. Hogy hogyan kerültek Vásárhelyre? A cégvezető két éve újra férjhez ment, férje szülei pedig idevalósiak. Akkor költöztek át Vásárhelyre, amikor apósa nagyon beteg lett. Majd úgy találták, két temetkezési cég mellett egy harmadik is elfér a városban.

Az Írisznek eddig csak két temetése volt Vásárhelyen, vagyis olyan nagyon még nem szólt bele a két másik cég versenyébe. Az azonban kiderült, hogy ők néhány dolgot máshogy intéznek.
– Vásárhelyen az elhunyt földi maradványait és a koszorúkat a sírhoz autóval szállítják ki, amelyet a gyásznép gyalog követ. Mi a koporsót egy virágokkal feldíszített kézikocsival toljuk a végső nyughelyig, s a főkoszorút is bocskaiba öltözött munkatársunk viszi a kezében. Kiszomboron és Ferencszálláson kedvelt volt ez a forgatókönyv.

Megkérdeztük a másik két temetkezési céget, mit szólnak az új helyzethez. Beder Ferenc, a Borostyán Temetkezési Szolgálat vezetője szerint a piac, azaz a lakosság dönti el, melyik céget részesíti előnyben. Az árak és a szolgáltatások színvonala versenyez itt is, mint az élet más területén. Boros Árpád, a Csongrád Megyei Temetkezési Kft. ügyvezetője nem titkolta, hogy nem örül az újabb versenytárs megjelenésének. Elmondta: ahhoz, hogy a cég működésének költségeit – beleértve ebbe a foglalkoztatottak közterheit is – ki tudják gazdálkodni, szükség van bizonyos számú temetésre. Ha ez a szám csökken, itt is munkahelyek kerülnek veszélybe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent István örökségéről szólt az ünnep Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Csak egy erős állam biztosíthatja az ország fejlődését, de ma Magyarországon az… Tovább olvasom