Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

A Keviépnek adott igazat a megyei bíróság

Első fokon pert vesztett a vásárhelyi önkormányzat a debreceni Keviép Rt.-vel szemben. A kivitelező cég a vásárhelyi fedett uszoda építése miatt indított eljárást, több mint 200 millió forintot követel. A városházán az írásbeli ítélet kézhezvételéig nem kommentálják az ügyet.
A fedett uszoda építése már régen befejeződött, a pénzügyi vita még folyik. Fotó: Tésik Attila
Három vásárhelyi nagyberuházást végzett el a debreceni Keviép Rt.: megépítette a nyugdíjaslakóparkot, a fedett uszodát, és újjáépítette a strand első három medencéjét. Az elvégzett munkák számláinak ügyében azonban vitája támadt a vásárhelyi önkormányzattal, s a többszöri egyeztetések ellenére végül a bíróságon kereste az igazát. Miklóssy Ferenc, a Keviép Rt. ügyvezető igazgatója szerint a város a kamatokkal, a szakértői költségekkel együtt majdnem félmilliárd forinttal tartozik nekik.

– Első fokon valóban pert nyertünk a Csongrád Megyei Bíróságon a fedett uszoda ügyében – erősítette meg értesülésünket az ügyvezető, hozzátéve: az ítéletet és annak indoklását írásban még nem kapták kézhez, de a megnyert összeg, a kamatokkal és a perköltséggel együtt 270-280 millió forintot tesz ki. A nyugdíjaslakópark és a strandépítés miatti perekben még nem született ítélet. A Keviép álláspontja szerint a lakóparkért több mint 70, míg a strandfelújításért körülbelül százmillió forinttal tartozik még a város.

A város korábban a nyugdíjaslakópark esetében garanciális javítás miatt tartotta vissza az összeget. A medence felújításával kapcsolatban beszerzett szakértői vélemény szerint a munkát a Keviép ötvenmillióval túlszámlázta, s a fedett uszoda elkészültének csúszása miatt sem mond le kötbérigényéről az önkormányzat.

A városházán az írásbeli ítélet kézhezvételéig nem kívánják kommentálni az ügyet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két nő kifosztott egy nyugdíjast Vásárhelyen

Negyvenötezer forintját – a varrással, ruhajavítással keresett pénzét – lopta el egy… Tovább olvasom