Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 27°C Még több cikk.

A koncertek miatt mentek a Löszre

A koncertek miatt mentek a LöszreMészáros Erik íjászkodott is, de a koncertek miatt ment a Löszre.
A borongós szombati időjárás ellenére is sokan látogattak ki a Lösz hagyományőrző mulatságra Hódmezővásárhelyen. Legtöbben a zenés programokra voltak kíváncsiak.
– A barátaimmal jöttünk ki. Sajnos elég kevés a program, amire el tudnánk menni hétvégente Vásárhelyen a nyár derekán – mondta Tószegi Lilla a kétnapos Lösz hagyományőrző fesztivál zárónapján, szombaton.

Valószínűleg a szeszélyes időjárásnak is köszönhető, hogy szombat délután kicsit megcsappant az eseményen részt vevők száma, csak néhányan nézelődtek az árusok asztalai előtt. Náluk szörpöket, díszített üvegflaskákat, levendulából készült kézműves termékeket és ékszereket vásárolhattak a mulatságra kilátogatók. Mások az esőtől védettebb helyre húzódtak, a közeli kézműves söröző teraszán söröztek, fröccsöztek.

A családias hangulatú rendezvényen a legtöbb embert a koncertek vonzották. – Két ok miatt látogattam el a Löszre, az egyik a kíváncsiság, a másik pedig a koncertek. Nagyon jól érezzük magunkat, szerintem kiváló program ez a fesztivál – mondta Mészáros Erik, aki a Huckleberry Guys délutáni koncertje közti szünetben
lőtt párat az íjászbemutatón.

Később az est folyamán a Kender zenekar és a Zenevan is fellépett. Hétvégén a Kéktói ménes lovas bemutatójával, valamint slam poetryvel is szórakoztatták a publikumot.

 – Kevesen tudtunk eljönni a csapatunkból, így csak íjászatra van idén nálunk lehetőség – mondta Kis Csaba, az Ete Népe Történelmi Egyesület tagja.

Olyanok is kilátogattak a kétnapos fesztiválra, akik egyébként csak a piacra mentek.

– Épp vásároltam, amikor láttam, hogy van itt valamilyen rendezvény, és úgy gondoltam, hogy akkor már átsétálok ide is – magyarázta Csáki József a fröccsét kortyolgatva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esténként elárasztja a bűz Vásárhelyt - háborognak a városban érezhető szag miatt

Esténként elárasztja a bűz Vásárhelyt - háborognak a városban érezhető szag miatt
Nem először háborognak a városban érezhető bűz miatt a vásárhelyiek. A panellakókat különösen bosszantja, hogy nem tudnak a felforrósodott épületekben szellőztetni. Tovább olvasom