Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 12°C | 17°C Még több cikk.

A közgyűlésen kiderült: Havránek feljelentette a jegyzőt

Hódmezővásárhely - Adatszolgáltatás megtagadása miatt Havránek Ferenc képviselő feljelentette Korsós Ágnes jegyzőt – derült ki a vásárhelyi közgyűlésen. A rendőrkapitány éves beszámolója kapcsán pedig felmerült, miért fogy a városi kapitányság állománya, illetve miért ilyen kevés a tapasztalt, idős rendőr.
Újabb vita borzolta a kedélyeket a csütörtöki vásárhelyi közgyűlés napirend előtti felszólalásai alatt. Lázár János polgármester bejelentette: Korsós Ágnes jegyzőnek június 2-án bírósági tárgyalása lesz, ugyanis Havránek Ferenc munkáspárti képviselő feljelentette, adatszolgáltatás megtagadása miatt.

– Nem értem, miért a jegyzőt kellett feljelenteni, hiszen én vagyok az adatgazda, nem ő. Ráadásul képviselőtársam úgy is arra kíváncsi, vajon az általam alapított alapítvány mire költi a támogatásokat, konkrétabban közpénzeket használ-e fel politikai célokra – fejtette ki a város első embere. Lázár János hozzátette: Havráneknek, illetve a helyi szocialistáknak nem ez az első feljelentése, támadása ellene és a jobboldali képviselők ellen. Gondolt itt a 2006-os önkormányzati választások körüli szórólapokra, a botrányos közvélemény-kutatásra.
Havránek Ferenc erre azt válaszolta, hogy végső megoldásként fordult a bírósághoz, mert előtte több alkalommal személyesen és levélben is kérte a jegyzőt, tájékoztassa őt arról, mire és mennyit költenek társai a képviselői alapjukból, de úgy véli, megnyugtató választ egyik esetben sem kapott.

Havasi Katalin önkormányzati képviselő a város támogatásából vett egyik rendőrmotor nyergében Fotó: Tésik Attila
Havasi Katalin önkormányzati képviselő a város támogatásából vett egyik rendőrmotor nyergében
Fotó: Tésik Attila

Hernádi Gyula és Bacsa Pál szocialista városatya arra kérte a polgármestert, ne mindig a pártjukat állítsa be bűnbaknak, mert a helyi MSZP minden szórólapjához, minden választási plakátjához adja a nevét, a fent felsoroltak pedig név nélküli anyagok, semmi közük hozzá.
Dezső József rendőrkapitány beszámolójában értékelte a tavalyi évet, melyből kiderült, folyamatosan csökken a bűncselekmények száma Vásárhelyen, nő a közbiztonság. A város 20 millió forinttal támogatta munkájukat, melyből többek között zajszintmérőt, fényképezőgépeket is beszereztek, valamint két új, 100 lóerős Honda motort, melyet a képviselők ki is próbálhattak. Csak Havasi Katalin és Varga András vállalkozott arra, hogy felül rájuk.

Rárósi Imre arra volt kíváncsi, vajon mindössze miért csak 26 év a helyi rendőrök átlagéletkora. Lázár János azt szerette volna tudni, mennyien hagyták el a pályát. Kiderült, hogy 14 rendőr ment el, kilencven százalékuk középvezető. Az idősebbek inkább a nyugdíjat választják, mert így több pénzt kapnak, mintha továbbdolgoznának. Egy-egy kezdő egyenruhás nettó fizetése alig 85 ezer forint.

Lázár a színesfémtolvajok ellen

Lázár János a parlamentben azért fog felszólalni, hogy szigorítsák meg a színesfémek átvételének szabályait. Azt szeretné, ha csak személyi igazolvány felmutatása és adatrögzítés után vennék át a behozott árut. Egy felmérésre hivatkozott, miszerint folyamatosan nő Magyarország színesfémexportja, pedig nincsenek is bányáink. – Vagyis lopott fém hagyja el országunk határait – vonta le a következtetést.

Olvasóink írták

 • 7. Egy lefasisztázott baloldali 2008. május 12. 22:04
  „Hogy mondta Hofi? Írni, olvasni tud, a címet is tudja, hát feljelent. Az ilyen emberektől kíméljen meg mindenkit a jó Isten!”
 • 6. Billy 2008. május 10. 01:18
  „Kiborul a bili a kisvárosban- tipikus esete”
 • 5. Beth 2008. május 09. 11:59
  „Na ez az amikor azt mondom, hogy miért nem nézett utána az újságíró a tényeknek??? Ezért újságíró? :I”
 • 4. retekszisz 2008. május 09. 10:02
  „A cikkben csúsztatás (hiba) van, Havránek nem "feljelentette" a jegyzőt (ez büntető ügyet jelentene), hanem polgári pert indított ellene annak érdekében, hogy a többször hiába kért közérdekű adatot ( a város milyen alapítványt mennyi pénzzel támogatott) adja ki részére.

  Azért a jegyző az alperes, mert Lázár János őt utasította az adatok kiadására, de ennek a felszólításnak nem tett eleget. A Közig. Hivataltól a perindítást megelőzően többször állásfoglalást kért Havránek és ennek megfelelően is a jegyző ellen lett beadva a keresetlevél.”
 • 3. félnótás 2008. május 09. 09:28
  „....mi az olcsóbb? "..néhány tonna akku és kábel?" Vajon mérhető e pénzzel a kábellopás esetleges baleseti, gazdasági következménye? Mert az életet nem lehet ezzel a mércével mérni!
  Nyilván egy "Don" nem szeretné beavatkoznának a "biznisz"-ébe.
  Én meg normálisan és BIZTONSÁGOSAN működő közműveket, vasutakat... szeretnék nem valószínű, hogy egyedül!”
 • 2. dr.Veress János 2008. május 09. 08:19
  „a színesfém biznisz hozzám tartozik: nem lehet ész nélkül szigorítani, nem lehet beletenyerelni a "családok" kialakult piaci egyensúlyi helyzetébe! Gondolni kell a kisebbség megélhetési gondjaira is... mi az olcsóbb: segélyezés a költségvetésből vagy néhány tonna akku és kábel?”
 • 1. dezső 2008. május 09. 08:14
  „Ez igen. Havránek elvtárs ismét nagyott lépett.
  Ilyen képviselő kell a városnak.
  Ha kell kommunista,ha kell szocialista,ha kell kapitalista,
  ha kell kizsákmányolt,vagy éppen kizsákmányoló.Szegény
  munkás,gazdag tőkés.
  De leginkább feljelentő. Végre Vásárhely megtalálta a maga Ságvári Endréjét.
  Tudják, Ságvári mondta magáról:" harminckét nevem volt"
  Büszkék lehetünk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemétből építettek várat

Hódmezővásárhely - Az is érték, amit eldobunk, a szemét szép, sőt lelke is van. Máskor lelketlen,… Tovább olvasom