Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

A külterületen is adna ingyentelkeket Vásárhely

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi önkormányzat 2004 óta oszt ingyenesen telkeket a fiatal családoknak, eddig nyolcvannyolc telek talált gazdára, sok helyen már állnak is a lakóházak. Egy batidai ingatlanon kívül az összes többi belterületen áll, pedig korábban többen is jelezték, szívesen költöznének külterületre.
Vásárhelyen elsőként 2004-ben osztott ki az önkormányzat ingyenes telkeket. A Dr. Soós István utcában egyszerre huszonnyolcat alakítottak ki. A város új utcája azóta benépesült, hiszen a portákon már állnak a házak, s az egykori pályázó családok már be is költöztek. A közgyűlés még 2003-ban elfogadta azt a javaslatot, miszerint támogassák azokat a 35 éven aluli vásárhelyi házaspárokat, kik hosszú távon Vásárhelyen képzelik el jövőjüket. Egy évvel később pedig már ki is írták az első pályázatot az ingyen telkekre.

Az érdeklődés minden évben nőtt, így újabb és újabb közművesített ingatlanokat jelölt ki az önkormányzat. A Szellő soron és a Damjanich, illetve a Lévai utca által határolt területen 2005-ben huszonhetet, míg 2006-ban a Mester–Barázda–Szent László utca által határolt részen tizenkettőt, a Szoboszlai utcában egyet, a volt állatvásártéren és az Arany utcában pedig tízet-tízet. Eddig összesen nyolcvannyolc telek ingyenes hasznosításáról döntött a közgyűlés.

A polgármesteri hivatalhoz olyan kérés is érkezett, hogy ne csupán bel-, hanem külterületen is lehessen ingyenes telekhez jutni. Ezért az önkormányzat Batidán, Kútvölgyön, Erzsébeten és Szikáncson is kialakítana három-négy portát. A korábbi lelkesedés azonban valahogy elfogyott, így mindössze egyetlen egyet alakítottak ki Batidán.

Belterületen azonban továbbra is nagy az igény ezekre a telkekre, ezért a közgyűlés újabb építési telkek kialakításáról döntött. Ezeket – várhatóan 15-17-et – a Szent László, a Fürkehalom és a Barázda utca által határolt területen jelölik ki. Ha marad itt hely, akkor egy kisméretű játszóteret vagy parkot is építenek ide.

A 35 év alatti, vásárhelyi állandó lakcímmel rendelkező házaspárok augusztus 21-én délig adhatják be pályázatukat hét ingyentelekre. A Simonyi utcában két 580 négyzetméteresre, az Arany utcában két 900 négyzetméteresre, a Dr. Soós István utcában egy 533, valamint egy 550 négyzetméteresre, a Borz utcában pedig egy közel 600 négyzetméteresre.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Haranghy Gézának felesége a legfőbb kritikusa

Haranghy Géza öntőmunkás szabadidejében verseket ír. Az 59 éves vásárhelyi férfi már több pályázaton… Tovább olvasom