Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 31. hétfő - Erika, Bella

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Hódmezővásárhely hírek > A kulturális városnegyeddel folytatódott a hódmezővásárhelyi közgyűlés

A kulturális városnegyeddel folytatódott a hódmezővásárhelyi közgyűlés

Hódmezővásárhely - A szolgáltatás minősége nem lehet alacsony – mondta Lázár János országgyűlési képviselő a Tornyai János Kulturális Városnegyeddel kapcsolatban a múlt hét csütörtökön bombariadó miatt félbeszakadt közgyűlés folytatásán.

Török Anita - Délvilág napilap - 2012.09.14. 20:51
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Sikerült azonosítani azt a személyt, aki a meglapozott gyanú szerint a múlt héten csütörtökön azzal fenyegetőzött, bombát helyezett el a polgármesteri hivatal épületében – közölte az akkor félbeszakadt közgyűlés esti folytatásán a vásárhelyi képviselőkkel Rádi Norbert, a város rendőrkapitánya. Az elkövetőről bővebb információval nem szolgálhatott, annyit mondott: a férfi tagadja a bűncselekmény elkövetését, amely 2 év szabadságvesztéssel járhat.

A Tornyai János Kulturális Városnegyed negyedéves működési koncepciójának megtárgyalásával folytatódott a közgyűlés. Nagy Imre, a Tornyai-múzeum igazgatója arról beszélt, jelenleg 5 attrakcióval várják a közönséget. A felújított, kibővített épület is látványos, ugyanakkor megtekinthető a korábbi régészeti kiállítás, valamint Csernus Tibor festőművész munkái, egy Munkácsy-festmény, a látványraktár. Minden korosztálynak – az óvodásoktól a felnőttekig – szerveznek programokat. A Bessenyei Művelődési Központról Gajdán Bálint igazgató számolt be. Egyebek mellett elmondta: szeptember 22-én újra nyílt napot tartanak.

– Több településnek is biztosít kulturális bemutatkozási lehetőséget a művelődési központ – állapította meg Almási István polgármester. Kíváncsi volt, jelentkeztek-e már erre. Összművészeti napokat szerveznek. Mindszent, Fábánsebestyén és Mártély is jelentkezett már, de érdemes lenne újra kiírni a pályázatot – válaszolta Gajdán Bálint.

Vásárhely kulturális infrastruktúrája messze kimagasló – közölte Lázár János országgyűlési képviselő (Fidesz). Úgy vélte: meg kellene kérdezni a helyieket, milyen tartalommal töltsék meg az épületeket. – Ha magasra teszik a mércét, magasan indulnak, ha alacsonyra, alacsonyan. A szolgáltatás minősége azonban nem lehet alacsony. Havonta kétszer 300 embert minőségi előadásra össze kell tudni szedni, ha nem megy, le kell tenni a lantot – jegyezte meg.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

12 következő >> végére >>> 13 hozzászólás
Moderálásra küldöm 13. killust 2012.09.19. 14:05

,,Újabb nyílt nap a Bessenyeiben" - olvasom a Délvilág sorait és rögtön azon gondolkodom, hogy mekkora legyen az örömkitörés mértéke, amelyet megengedjek magamnak e nagyszabású kulturális esemény hallatán. Majdhogynem egy teljes nap áll rendelkezésemre, és reggel 9 órától éppen délután 5 óráig ámulhatok a megújult központ folyosóin, termeiben és megadatik a lehetőség számomra, hogy elképzelhessem azt, hogy milyen is lehet egy valós kulturális esemény. S még mielőtt bárki megkérdőjelezné a kultúrához való hozzáállásom, érdeklődésem, igenis érdekel az igazi színház, zene, művészet, amely valós felemelő érzést és maradandó élményt nyújt.

Csakhogy elsősorban a nagyvilágon sehol a kulturális eseményeken való részvételt nem a helyi városvezetés, politikai hatalom határozza meg, hanem sokkal inkább az ehhez hozzáértő szakemberek. Mert a kultúrát nem lehet és nem szabad ráerőltetni senkire sem, gyerekre, fiatalra aztán meg főképp nem. És semmiféle Lázár János nem jelenti ki sehol, hogy… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 12. xenopus 2012.09.18. 16:52

8. besenyőmiskabácsi

Almási - Polgármester
Lázár - Alpolgármester
Almási mindent átruházhat az Alpolgármesterre.
Ennyire egyszerű a képlet. Érted már hogy miért osztja az "észt"?

Moderálásra küldöm 11. bölcsleo 2012.09.18. 16:44

miskám....nem csak a nép hite vesztett....hanem a jelöltek egy része is gyenge volt sajnos........

Moderálásra küldöm 10. UtólagKapitány 2012.09.17. 20:10

A munkahely teremtéssel is folytatódhatott volna a hódmezővásárhelyi közgyűlés!

Moderálásra küldöm 9. besenyőmiskabácsi 2012.09.16. 22:20

közölte az akkor félbeszakadt közgyűlés esti folytatásán a vásárhelyi képviselőkkel Rádi Norbert, a város rendőrkapitánya.

Nos ez elég különös történet. Hiszen a bombariadó után a polgármester (nevezetesen most már Almási István) elnapolta a közgyűlést. Hogyan lehet egy elnapolt közgyűlést, még ugyanazon a napon folytatni ? Nem gyanús ez senkinek sem ?

Moderálásra küldöm 8. besenyőmiskabácsi 2012.09.16. 22:16

3. mivan? 2012.09.16. 08:35
Halkan én meg azt kérdezném: ha már NEM polg.maister mit osztja az észt a közgyűlésen mintha mi sem történt volna??

Eső után köpönyeg. Ezért nem volt mindegy a szavazás eredménye. De döntött a hite vesztett nép hitetlensége.

Moderálásra küldöm 7. besenyőmiskabácsi 2012.09.16. 22:13

Havonta kétszer 300 embert minőségi előadásra össze kell tudni szedni, ha nem megy, le kell tenni a lantot - jegyezte meg.

Saját maga lantjára gondolhatott a díszvendég ?

Moderálásra küldöm 6. portis 2012.09.16. 17:13

Üljön be a Almási másik oldalára egy ellenzéki országgyűlési képviselő, mondjuk Botka. :)

Moderálásra küldöm 5. mivan? 2012.09.16. 12:08

Ja, az lehet. De ha te bemennél egyből Almási mellé ülnél, ugye? Őt hozza kellemetlen helyzetbe, mert azt ugye nem gondoljuk, hogy Ő is le tudna vezetni egy közgyűlést...

Moderálásra küldöm 4. portis 2012.09.16. 10:23

3. mivan? 2012.09.16. 08:35

Minden bizonnyal ez egy nyilvános közgyűlés volt ahova bárki bemehet... :)


13 hozzászólás12 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...