Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

A magas lottónyeremény a vásárhelyieket is tűzbe hozta

Hódmezővásárhely - Megint nő a lottózók játékkedve: e héten beszéltünk olyan emberrel, aki élete második szelvényét vásárolta meg, másvalaki a szokásos heti kettő helyett most nyolcat töltött ki egy vásárhelyi lottózóban.
Megint nő a lottózók játékkedve: e héten beszéltünk olyan emberrel, aki élete második szelvényét vásárolta meg, másvalaki a szokásos heti kettő helyett most nyolcat töltött ki egy vásárhelyi lottózóban. Egy harmadik szerint a várható nyerőszámok: 12, 34, 46, 67, 85. A mostani kétmilliárd forint a játék történetének ötödik legmagasabb főnyereménye.

Akinek szombaton az öt számát húzzák ki az ötöslottón, kétmilliárd forinttal gazdagodik, nem csoda, hogy nő a játékkedv. A Szerencsejáték Zrt.-től kapott tájékoztatás szerint átlagosan hetente 4-4,5 millió szelvényt küldünk játékba, most január első hetének elején már hatmillió fölött jár ez a szám. A magyar ötöslottó történetében a jelenlegi várható főnyeremény az ötödik legnagyobb. A legtöbbet, pontosan 5 milliárd 92 millió 890 ezer 758 forintot 2003-ban fizetett az ötös. Ez az óriási nyeremény – akkori áron számítva 19,2 millió euró – még a külföldieket is megmozgatta. A határ közeli magyar lottózókban szép számmal töltöttek ki szelvényeket románok, szerbek, szlovákok, ukránok, szlovének és osztrákok is.

A Szegfű utcai lottózóban is többen kísértették Fortunát.
Fotó: Karnok Csaba

Megnéztük néhány vásárhelyi lottózóban, mit jelent az, hogy „jelentősen nőtt a forgalom" az átlagos hetekhez képest.

Nagylakon a románok is

Nagylakon nincs külön lottózó, a szelvényeket ezért a játékosok a postán adhatják fel. A hivatalvezetőtől megtudtuk, hogy nem csupán a helyiek jönnek, hanem a határ túloldalán élők is. Főleg akkor, ha magas a várható nyeremény. Mint ahogy most is, azt azért még nem lehet mondani, hogy egymásnak adják a kilincset. Hozzátette: Magyarországra szóló képeslapot, levelet is inkább nála adnak fel a határ közeli román települések lakói, mert olcsóbb és gyorsabb, mint ha otthon tennék.

A Szegfű utcában a törzsvendégek a szokásos két-három szelvény helyett jóval többel játszanak. Akinek állandó számai vannak, vagy egy-egy összeszokott társasághoz tartoznak, most megemelték a téteket.

Még azok is ikszelnek, akik amúgy soha, vagy csak nagyon ritkán szoktak. Közéjük tartozik Molnár János is. A középkorú férfi elárulta, hogy élete második szelvényét tölti ki a szemünk láttára. A számokon nem gondolkodott, mert úgy vélte, mind a kilencven számot ugyanakkora eséllyel húzzák ki. A számait azonban nem mondta meg.

Bartha Gabriella viszont rendszeres szerencsejátékos. Az ötösön hetente két szelvénnyel játszik. Az egyetemista lány azonban most nyolccal próbál szerencsét.

Az egyik nagyáruházban lévő lottózóban is tapasztalhattuk a kétmilliárd serkentő hatását. A helyiségben lévők közül valaki csöndesen a fal felé fordulva töltögette a szelvényeket, mások megbeszélték a legtökéletesebb kombinációkat. Vastagh József nem rejtette véka alá a „tutit": 12, 34, 46, 67 és 85.

– Ezekkel játszom már 2002 óta, de eddig még sohasem hoztak szerencsét. Most azonban érzem, bejön! Reggel összekaptam az anyóssal, ez nekem általában jót jelent! – mesélte nevetve.

Lottólázban ég Szeged

A hatalmas nyeremény miatt már az 52. héten – amely az ünnepek miatt csonka hét volt – több mint 800 ezer alapjátékot, azaz ötöslottót játszottak meg a régióban – tudtuk meg Katona Norberttől, a Szerencsejáték Zrt. Szegedi Területi Igazgatóságának hálózati osztályvezetőjétől. A Széchenyi téri központi lottózóban tegnap egymásnak adták a kilincset azok, akik bíztak szerencséjükben.

A Széchenyi téri lottózóban találkoztunk Tóth Gézával, aki a kezdetek óta ötöslottózik. Egy alkalommal mégsem ennek, hanem a skandinávlottónak köszönhetően juthatott volna nagy nyereményhez. Azért csak volna, mert éppen azt a szelvényt otthon felejtette és csak a többit adta fel. Ezáltal 600 ezer forinttól esett el. A szerencsétlen fordulat nem tántorította el a további próbálkozástól, több százezer Csongrád megyeihez hasonlóan most ő is a kétmilliárd forintra pályázik.

Olvasóink írták

  • 2. triatlonos 2008. január 05. 10:19
    „Uborkaszezon van a médiában. Talán csak az lesz az igazi hir, ha a Bulgáriában vendégeskedő család hazatér.”
  • 1. Amati 2008. január 05. 09:41
    „Ismét egy hír a semmiről, (illetve Vásárhelyen is kell történnie valaminek amiről írni lehet, de csak ennyi?) egy nevetséges, bugyuta címmel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendetlenkedő időjárás Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Vásárhelyen az elmúlt kétszáz évben többször is előfordult, hogy januárban már… Tovább olvasom