Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

A mártélyi képviselő-testület visszautasítja Lázár vádjait

Lázár János ne avatkozzon bele Mártély belügyeibe! – áll abban a határozatban, amelyet tegnap zárt ülésen fogalmazott meg a mártélyi képviselő-testület. Az országgyűlési képviselő ugyanis a napokban minden mártélyinak levelet küldött, amiben azt írja, hogy a csatornázás törvénytelen beruházás. A mártélyi képviselő-testület visszautasítja a vádakat.
A mártélyi képviselők tegnap zárt ülésen beszélték meg, hogyan kellene válaszolni Lázár Jánosnak. Fotó: Tésik Attila
A hét elején minden mártélyi lakos postaládájába bedobtak egy vaskos borítékot, melyet Lázár János vásárhelyi polgármester, országgyűlési képviselő küldött. A levélben ez olvasható: „A közműfejlesztési támogatásokat nem fogja az állam átutalni, mert az ÖKOTÁM-rendszer nyújtotta támogatás után az már nem igényelhető. (...) Amennyiben mégis megvalósulna a Geotorr Rt. kivitelezésében a beruházás, úgy – a két vizsgálat alapján – feltétlenül a működési költségek radikális emelkedése következik be, ami egyértelműen önöknél mint fogyasztóknál jelentkezik a havonta megfizetendő díjakban." Egy nappal később a mártélyi önkormányzat levelét kapták kézhez a helyiek. Ebben az áll, hogy nincs valós ok a csatornázás leállítására, ezt egyedül Lázár János akarja.

Tegnap rendkívüli ülést hívott össze a mártélyi képviselő-testület az ügyben. A tanácskozást négy órakor kezdték – zárt ajtók mögött. Este hatkor a községházánál minden újságíró megkapta a már legépelt határozatot. Ez arról szól, hogy Mártély önkormányzata visszautasítja Lázár János vádjait, amelyeket „a sajtóban és a közpénzen elkészített szórólapokon terjesztett". Fölkérik az országgyűlési képviselőt, ne avatkozzon bele Mártély belügyeibe, mivel Mártély sem foglalkozik Vásárhely ügyeivel, a közbeszerzési jogszabálysértéssel.

A testület szerint Lázár János „alaptalan vádaskodásával városa katasztrofális gazdasági helyzetéről példátlan mértékű hatalomcentralizációjáról kívánja a figyelmet elterelni", és a mártélyiakat szembe akarja állítani önkormányzatukkal. Lapunk kérdésére Balogh Jánosné polgármester elmondta, ezt a határozatot a tízfős testületből nyolcan támogatták, egy képviselő nem volt jelen, egy pedig tartózkodott.


Lázár kéri: ne fizessenek a mártélyiak

Lázár János lapunkhoz közleményt juttatott el, eszerint nem kíván reagálni a személyét és családját ért támadásokra, ugyanakkor úgy véli, hogy a mártélyi csatornázás kapcsán „az igazság napvilágra kerülése" néhány ember érdekeit sérti. „Szeretném egyértelműsíteni, hogy számomra az országgyűlési képviselői munka nem Balogh Jánosné és családja gyarapodásának támogatását jelenti, hanem a mártélyi polgárok érdekeinek védelmét" – írja Lázár. A képviselő az ÁSZ és a PM állásfoglalására hivatkozva azt tanácsolja a mártélyiaknak, ne teljesítsék a csatornázással kapcsolatos fizetési kötelezettségüket. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zárják a Kincses kapuját

A sírkert kapura zárása beváltotta a reményeket, megritkultak a sírfosztogatások, ma már csak a… Tovább olvasom